CHRONICLE

Boys will be boys” står det på postern. Jag fattar inte. Jag har sett filmen men jag fattar inte. Skulle inte filmen lika gärna kunna handla om tre tjejer?

Nåja.

Chronicle är en film som jag tror att jag skulle behöva se om ett par gånger för att få riktigt grepp om och jag tror att det kommer hända inom en inte alltför avlägsen framtid. Den här filmen har nåt, den har det där som gör att jag tittar men inte bara med ögonen och jag lyssnar men inte bara med öronen. Jag känner filmen på insidan av huden och jag tycker om den. Den är fullproppad med effekter, snygga, subtila, välgjorda men den känns inte som en effektfilm, mer som ett drama. Kombinationen är i alla fall toppen och jag tror att den passar alla åldrar, både tonåringarna, deras föräldrar och en openminded mormor.

Lekar av alla sorter kan gå överstyr och här gör det just det, riktigt överstyr. Det som började så harmlöst liksom. Är det där boys will be boys-tanken kommer in? Att bara pojkar leker? Fan, jag stör mig på det där. Bara för det tänker jag inte skriva mer, jag tänker se om filmen istället.

5 svar på ”CHRONICLE”

 1. Hmm, på postern som jag använt står det ”what are you capable of?” 😉 Tyckte filmen tog sig efter en lite trevande inledning. Den har något, som du säger, och kan tänka mig se om den jag med.

  Den kunde varit bättre, men med tanke på att det är en lågbudgetare så är det bättre att bara se den än att överanalysera, så jag låter det vara där.

  Chronicle fick 3/5 av mig, men med ett litet plus i kanten.

 2. Älskar Chronicle! Taglinen ”Boys will be boys” kan syfta på att killarna har bara kul med sin nya krafter i början, som jag tror många killar skulle göra, iaf jag! Jäklas med tanter på stan, spelar fotboll i luften, fuska i beer-pong och göra en awesome talentshow.

  Men varför jag gillar den så mycket, är just för dramat

  1. Markus:
   Det är ju ett ganska fint drama bakom alltihop, fint och jobbigt och hemskt. Det känns som att Chronicle lyckas göra nåt eftertänksamt av en action-typ-film och det är rätt annorlunda. Ju.

 3. Nope den här funkade inte alls för mig. varför vet jag inte riktigt men jag vet att jag glömde bort filmen i stort sett efter att eftertexterna var klara. Märkligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.