Daisy Diamond

Finns det någon lägre stående varelse på jorden än en dålig mamma? Finns det något som är lägre ALLS?

En kvinna som inte vill ta hand om sitt barn eller en mamma som gör allt hon kan men det hon kan räcker ingenstans alls, finns det nåt värre, nåt mer…värdelöst?

Ja det gör det.
Det finns Daisy Diamond.

Stackars Noomi Rapace. Hon måste ha läst manuset och sett något mellan raderna som jag som åskådare absolut inte ser. Hon spelar den nyblivna mamman Anna vars enda dröm är att bli skådespelerska. Hon drar till Danmark och söker lyckan men det funkar inte. Provspelningar och vrålskrikande spädbarn är inte en bra kombo. Att titta på film med hörlurar och ha en vrålskrikande bebis i öronen är inte heller särskilt kul. Fan. Ungen skriker halva filmen igenom, jag blir galen! Jag blir så pass galen att jag egentligen bara vill stänga av.

Det är den danske regissören Simon Staho (Dag och Natt) som står bakom Daisy Diamond och jag förstår att han vill skapa debatt och trycka på olika tabubelagda moderskapsprylar men nä, det biter inte på mig. Filmen rinner av mig som havsvatten på Maldiverna och kvar finns endast början till tinitus och ekot av den tokskrikande jävla ungen i öronen.

Men Noomi Rapace är bra.
Noomi Rapace är alltid bra.

Här finns filmen att hyra.

11 svar på ”Daisy Diamond”

  1. Jag försöker intala mig att det finns någon slags genetisk trigger som gör att det bara inte går att stänga av skrikande barn oavsett vems de är. Fast det borde evolutionärt sett vara rätt idiotiskt med tanke på att känslan som främst uppstår är att man vill få tyst på oljudet. Till. Vilket. Pris. Som. Helst.

  2. Sofia:
    I verkliga livet har jag oftast inget problem att "stänga av" och känna en viss lättnad över att det inte är mina som låter men såhär, i en film, rätt in i höronlurarna…OUÄK.

  3. Jag gillar inte heller Rapace. Tänker bara på Flickan som lekte med elden och hennes mesiga "Jag ska döööda dig!" (eller något liknande. Kändes ungefär lika äkta som Liam Norbergs "han e luuuuuugn, sa ja. Okej?" i Sökarna.

  4. Jag gillar Noomi.

    Förresten, är det bara jag som tycker bebisen ser ut som en läbbig liten rymdvarelse?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.