DEAR JOHN

23 juni, 2010

Efter den formidabla hundfloppen Hachiko: A Dog’s Story känns det som att Lasse Hallström behöver åtminstone en liiiiten flipp för att behålla sin plats som Hollywoods mesta mysgubbe.

Är Dear John den filmen?

Savannah (Amanda Seyfried) tappar sin handväska från en pir och hennes mesige kunde-ha-blivit-en-pojkvän tvekade några sekunder för länge innan han joggade mot vattnet. John (Channing Tatum), en soldat på permission, stod nämligen och tittade och kastade sig snabbt som en gazell ner från den sex meter höga piren och hämtade upp väskan från sjöbotten och gav den till Savannah.

Spännande början på en film?
Ja. Som FAN.

Jag tror aldrig under hela min livstid att jag känt samma ”klick” mellan två människor på film som jag gör mellan Savannah och John. Jag hamnar in nån sorts trans, minns känslan själv, den där känslan av att ha hittat den rätte bara genom ett ögonkast och det är så sjukt sällan den nerven infinner sig mellan skådespelare som har ett helt kamerateam runt omkring sig.

Det är smart av Hallström att ge rollen som John till Channing Tatum som i min värld är en okänd skådis (fast han hade en liten roll i Public enemies och ja, även i G.I. Joe: The Rise of Cobra, men den sistnämnda är INTE en film som ligger på min måste-se-lista). Han är klockren som soldat, klockren som vanlig kille, han beter sig precis som som vilken romantisk lagd nykär tjej vill att ens kille ska bete sig och han är skitsnygg men på ett ordinärt vis. Amanda Seyfried är även hon helt klart rätt i rollen som Samantha.

Dear John är på pappret inget mer än en vanlig kärlekssaga men en kärlekssaga är egentligen aldrig vanlig, det är aldrig ”bara” en historia. En kärlekssaga är aldrig en petitess, aldrig förgäves, aldrig utan minnen, mål och mening även om den tar slut.

Ja. Jag gillar Dear John. Den känns äkta och på riktigt precis som kärlek gör för dig och mig och alla som någon gång upplevt den.
Lasse Hallström är definitivt tillbaka och han sitter rätt säkert där han sitter, på sin stol stoppad med mysiga och välgjorda filmstunder som Gilbert Grape, Once around, Chocolat, Mitt liv som hund – och Dear John.

{ 5 comments… read them below or add one }

Becca & baby juni 23, 2010 kl. 16:43

FILM-TÄVLING i min blogg.

Vinn två månaders gratis hyrfilm från Lovefilm.se.

Ha det bra i värmen!
/ Becca & Baby.

Svara

Sofia juni 24, 2010 kl. 14:35

Nej men, G.I. Joe som var så bra…. 😉 Baserat på den skulle jag inte ens ha fnyst åt den här filmen, så det bör ha varit något av en chanstagning från Hallströms sida

Svara

f i f f i juni 28, 2010 kl. 06:01

Sofia:
Det var alldeles säkert en chanstagning men den gick hem 😉

Svara

Anonymous juli 1, 2010 kl. 20:02

Den är filmen var så oväntat bra!!!!
Men Fiffi, dina recentioner får en att önska dåligt väder på semestern!
P.

Svara

f i f f i juli 1, 2010 kl. 20:42

P:
Det måste ju finnas nåt vettigt att göra även när det regnar 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: