FAST & FURIOUS: HOBBS & SHAW

Det här hade jag verkligen sett fram emot. Det här. Men vad är ”det här”?

Är det filmen i sig jag längtat? Är det sommarblockbusterbiljakter? Är det känslan av att få se en riktig hjärndöd – men underhållande – actionrökare? Eller är ”det här” bara den där *host* oansenliga trion i huvudrollerna?

Dwayne Johnson, Jason Statham och Idris Elba – i samma film!! Det här är muskelmys på samma sätt som om Arnold skrivits in i manuset till Demolition Man! Det här är 2019-års version av en 80-tals-buddy-actionfilm, typ 48 timmar. Två antagonister som bråkar, tjafsar och gnabbas – O.U.T.T.R.Ö.T.T.L.I.G.T. Två antagonister som tar till nävarna, som slåss, stenhårt, onödigt och H.E.L.A. J.Ä.V.L.A.T.I.D.E.N.

Jag trodde inte slagsmål kunde vara så sövande som det är i den här filmen. Enda gången jag vaknar till liv är när Vanessa Kirby kommer med i matchen, hon är stentuff, ascool och en perfekt badbomb i badkaret i vilken dom flintskalliga  matchomännen sitter och plaskar omkring. Idris Elba sitter på badkarskanten med en elvisp och fixar bubblor. Alltså, han är så enastående bra som skurk. Hans Brixton är verkligen badass. BADASS. Sa jag badass?

Hobbs & Shaw var underhållande för stunden när jag satt i biosalongen men på vägen till bilen tänkte jag ”vad var det för film jag såg nu igen?”. Maken till hjärndött manus har jag inte sett sedan Escape Plan 2: Hades men det filmen vinner på är manlig charm och kvinnlig stake.

Skådespelarna som dyker upp totalt uncredited räddar en del scener, Idris Elba är Kung och lyssna på The Rock när han uppmanar alla till att sitta kvar under HELA eftertexterna. Hela. Ända in i mål. Som om två timmar och sexton minuter inte räcker, man ska härda ut en minut till.

Som sommaractionrulle är denna film helt okej MEN jag hade väntat mig, önskat mig och längtat efter så himla HIMLA mycket mer.

Fler som sett filmen är:
Henke
Sofia
Johan
Steffo

8 svar på ”FAST & FURIOUS: HOBBS & SHAW”

 1. Är detta dagens stora skräll? Att jag lyckades tycka bättre om den här rullen än du? Men jag är helt enig med dig om att det där ”roliga” gnabbet blev trött jävligt snabbt. Och apropås slagsmålen — tänkte särskilt på det när Dwayne och Vanessa slogs och han uppenbarligen var utrustad med såväl adamantiumförstärkt käke som kevlarhud. Det blev av någon anledning lättare att acceptera den övernaturliga superhjältevibben mot slutet

  1. Sofia:
   KAN nog vara en skräll även för mig, detta. Trodde jag skulle tokgilla filmen men även jag tycks ha en gräns för påkostat trams 😉

 2. Hehe, ja detta var en rökare till film. Mer komedi än (bra) action. Helt utan ”stakes”, även om Vanessa Kirby har stake. Hon var en av filmens ljuspunkter. Plus skämten om Game of Thrones! Plus cameo av RR. Damn, jag längtar till en annan filmserie…

  Jag var dock underhållen och Johnson och Statham kan göra vilken svag film som helst åtminstone sebar.

  Jag gav den 3/5:
  http://fripp21.blogspot.com/2019/08/fast-furious-presents-hobbs-shaw-2019.html

 3. Se där vi tycker någorlunda lika någon måtta får det lov att vara på idiotierna – men den underhöll (knappt) för stunden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.