Fiffis filmtajm ser fram emot: TINTIN

Här är en film som jag längtat efter sen jag hörde om projektet för första gången. Peter Jackson och Steven Spielberg i symbios, blir det inte ett supermatinéäventyr av detta då vet jag inte vem som ska klara av att göra det.

Men det är nåt som saknas i trailern. Det är liksom nåt fel med rösten. Det som saknas stavas Tomas Bolme.

Dubbar han den svenskspråkiga versionen så räkna med mig, rad fyra i mitten på premiären. Det blir jag och alla dom som
1. inte har lärt sig läsa och 2. måste använda sittkudde för att se filmduken och 3. är i 40-års-åldern och får en nostalgikick av att tänka tillbaka på alla gånger man somnat till Bolmes Tintinröst på kassettband.

10 svar på ”Fiffis filmtajm ser fram emot: TINTIN”

 1. Men vad roligt, hade helt missat att det kommer en Tintinfilm! Undrar om vi får se den frisyren igen, det var ett antal år sedan killarna gick omkring med den luggen. Läste mycket Tintin när jag gick i mellanstadiet, så jag är definitivt game on för att se den här! 😀

 2. Katrin L:
  Jag tror definitivt att det blir modernt med Tintin-lugg igen.
  Och små vita hundar för män.
  Och helskägg, svordomar och snugga.
  🙂

 3. Jaghar inte skyhöga förväntningar snarare skräckblandad förtjusning. Om filmen är en tiondel så bra som serie albumen så blir det en succé men jag är rädd att det inte blir det. Förutsättningarna finns med Jackson + Spielberg men som sagt seriealbumen är sjukt bra!

 4. Joel:
  Ja, visst är dom det. Sjukt bra och tummade och nästintill sönderlästa härhemma 🙂

  Det kan liksom inte gå tokigt. Det FÅR inte göra det och min garant för att det inte kommer gå åt helskotta med projektet är Peter Jackson. Han lyckades så utomordentligt med adaptionen av Tolkiens värld att jag är rätt säker på att han inte släpper iväg några halvmesyrer gällande Hergés.

 5. jag är bara rädd för att det blir för gråtmilt. kombinationen Jackson & Spielberg ger alla förutsättningarna för en sådan otrevlig vändning av en av världens bästa serier.
  favoritalbum? Castafiores Juveler 😀

 6. Fast "svordomarna" ska vara av den snälla typen (Bomber och granater!). Och så tror jag på små förvirrade professorer i plommonstop.

 7. Definitivt tjocka operadivor! Plus en eller ett par putslustiga latinamerikanska guerillaledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.