GNOMEO OCH JULIA

Om jag gick på förskolan och var aningens före i utveckligen, om jag lärt mig läsa som treåring och nu tragglat mig igenom alla historier om Bert, om jag tycker Twilightserien är för tramsig, Tolkien-böckerna för fulla av adjektiv och jag snott morfars Doktor Glas och Fröken Julie från bokhyllan men inte ens klassiker som dessa fick mitt barnhjärta att klappa fortare ja, inte ens DÅ skulle det vara intressant att se Shakespeares berättelse om Romeo och Julia bli förvandlad på trädgårdstomtars vis i Gnomeo och Julia.

Det här är att nedvärdera barns intellekt å det grövsta. Dom ansvariga borde dubbelkolla FN´s barnkonvention innan dom säger ja till att släppa igenom filmer som denna.

Fy fan.

12 svar på ”GNOMEO OCH JULIA”

 1. Fast man måste ju förstå att de putslustiga studio cheferna tycker det är en kul titel som man kan bygga en ide runtikring. Ungefär lika roligt som när man kallar Alvin & The chipmunks 2 för en Squeekel!

 2. Joel:
  Klart det är tacksamt och klämkäckt och alltihop men jösses så många föräldrar som kommer slita sitt hår i helgen när dom vill vara "snälla" och ta med småknattarna på bio. Hoppas nån strör sömnmedel i popcornen så dom åtminstone får en stunds vila. Mammorna och papporna alltså 🙂

 3. Jag tror jag skippar den här… Den här veckan har jag en Saw-vecka. På måndag såg jag Saw, på tisdag Saw II, o.s.v. Jag har ju sett alla filmerna tidigare, men då med ett års mellanrum.

 4. Det är ju nästan man blir förvånad över en animerad film som _inte_ håller åtminstone trea-klass. Vi har väl blivit bortskämda antar jag…

 5. Micke:
  Gör jag inte? En 38-årig morsa? 😉

  Skämt åsido, jag förstår vad du menar och visst är det så att JAG inte är målgruppen men det är ändå jag och mina jämnlikar som betalar biobiljetterna för dom små som jag ändå antar är målgruppen.

  Jag tror inte jag är målgruppen för exempelvis Hitta Nemo eller Monster´s Inc heller – på pappret – men det finns ju massor med animerade filmer som är minst lika underhållande för vuxna som för barn.

 6. Pixar kan göra animerade filmer som tilltalar både barn och vuxna. Själv gillar jag t.ex. Ice Age-filmerna, som dock inte är från Pixar. När det gäller äldre tecknade Disney-filmer så är min favorit Djungelboken.

 7. Jag tyckte namnet var roligt i alla fall men backar nog på att titta på filmen. Men jag finner trädgårdstomtar aningen intressanta (har faktiskt en själv) är du helt säker på din sak Fiffi?

 8. filmitch:
  Jag tycker trädgårdstomtar är lite läbbiga. Jag förstår inte vitsen med dom fast jag har en själv, dock inte i trädgården. Den stod nåt år bredvid spisen och fick sedan av naturliga skäl pensioneras som "bacontomte" då han var aningens flottig. Dessutom hade han gula hängselbyxor och stånd. Han var bra äcklig den där tomten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.