GNOMEO OCH JULIA

9 mars, 2011

Om jag gick på förskolan och var aningens före i utveckligen, om jag lärt mig läsa som treåring och nu tragglat mig igenom alla historier om Bert, om jag tycker Twilightserien är för tramsig, Tolkien-böckerna för fulla av adjektiv och jag snott morfars Doktor Glas och Fröken Julie från bokhyllan men inte ens klassiker som dessa fick mitt barnhjärta att klappa fortare ja, inte ens DÅ skulle det vara intressant att se Shakespeares berättelse om Romeo och Julia bli förvandlad på trädgårdstomtars vis i Gnomeo och Julia.

Det här är att nedvärdera barns intellekt å det grövsta. Dom ansvariga borde dubbelkolla FN´s barnkonvention innan dom säger ja till att släppa igenom filmer som denna.

Fy fan.

{ 12 comments… read them below or add one }

Joel Burman mars 9, 2011 kl. 19:29

Fast man måste ju förstå att de putslustiga studio cheferna tycker det är en kul titel som man kan bygga en ide runtikring. Ungefär lika roligt som när man kallar Alvin & The chipmunks 2 för en Squeekel!

Svara

f i f f i mars 9, 2011 kl. 20:18

Joel:
Klart det är tacksamt och klämkäckt och alltihop men jösses så många föräldrar som kommer slita sitt hår i helgen när dom vill vara "snälla" och ta med småknattarna på bio. Hoppas nån strör sömnmedel i popcornen så dom åtminstone får en stunds vila. Mammorna och papporna alltså 🙂

Svara

Micke mars 9, 2011 kl. 23:01

Jag tror jag skippar den här… Den här veckan har jag en Saw-vecka. På måndag såg jag Saw, på tisdag Saw II, o.s.v. Jag har ju sett alla filmerna tidigare, men då med ett års mellanrum.

Svara

Sofia mars 10, 2011 kl. 04:55

Det är ju nästan man blir förvånad över en animerad film som _inte_ håller åtminstone trea-klass. Vi har väl blivit bortskämda antar jag…

Svara

f i f f i mars 10, 2011 kl. 06:47

Micke:
Jag skulle hellre se Saw del 46 än att se om den här.

Svara

f i f f i mars 10, 2011 kl. 06:47

Sofia:
Jag håller med. Men den här höll – för mig – ingen klass alls.

Svara

Micke mars 10, 2011 kl. 15:36

Men du tillhör inte målgruppen för den här filmen, Fiffi.

Svara

f i f f i mars 10, 2011 kl. 15:50

Micke:
Gör jag inte? En 38-årig morsa? 😉

Skämt åsido, jag förstår vad du menar och visst är det så att JAG inte är målgruppen men det är ändå jag och mina jämnlikar som betalar biobiljetterna för dom små som jag ändå antar är målgruppen.

Jag tror inte jag är målgruppen för exempelvis Hitta Nemo eller Monster´s Inc heller – på pappret – men det finns ju massor med animerade filmer som är minst lika underhållande för vuxna som för barn.

Svara

Micke mars 10, 2011 kl. 17:02

Pixar kan göra animerade filmer som tilltalar både barn och vuxna. Själv gillar jag t.ex. Ice Age-filmerna, som dock inte är från Pixar. När det gäller äldre tecknade Disney-filmer så är min favorit Djungelboken.

Svara

filmitch mars 10, 2011 kl. 19:35

Jag tyckte namnet var roligt i alla fall men backar nog på att titta på filmen. Men jag finner trädgårdstomtar aningen intressanta (har faktiskt en själv) är du helt säker på din sak Fiffi?

Svara

f i f f i mars 10, 2011 kl. 19:46

filmitch:
Jag tycker trädgårdstomtar är lite läbbiga. Jag förstår inte vitsen med dom fast jag har en själv, dock inte i trädgården. Den stod nåt år bredvid spisen och fick sedan av naturliga skäl pensioneras som "bacontomte" då han var aningens flottig. Dessutom hade han gula hängselbyxor och stånd. Han var bra äcklig den där tomten…

Svara

Sofia mars 11, 2011 kl. 13:52

Gula hängeelbyxor och erektion ska man se upp med. Blåa hängselbyxor däremot… 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: