KEANU-SOMMAR: HUSET VID SJÖN

Kate Forster (Sandra Bullock) är läkare, ensam och har världens snyggaste frilla. Hon bor/hyr ett mycket speciellt hus vid en sjö, ett glashus som står på pålar i vattnet, alltså det är HUR ballt som helst.

Före henne bodde en arkitekt vid namn Alex Wyler (Keanu Reeves) i huset och plötsligt börjar det dyka upp brev i Kates brevlåda – från Alex. Dom båda börjar brevväxla och det blir starten på en stark och annorlunda kärlekshistoria. Dom befinner sig nämligen inte i samma tid, hon ligger två år före honom av nån anledning. Men hon är kär och han är kär och frågan kvarstår: kommer dom någonsin kunna mötas?

Nu ska vi se om jag kan bena ut mina känslor inför den här filmen. Jag köper Bullock och Reeves som kärlekspar till hundra procent. Dom är helt kanon i sina roller, båda två. Jag tror på hennes ledsna ögon och jag jag tycker om hans blick. Det som gör att filmen skaver är storyn, den är både larvig och luddig. Jag hade mycket hellre sett en straight lovestory som inte blandade in den här pruttiga tidsaspekten. Två människor som älskar varandra men som inte kan vara tillsammans, det bitterljuva i detta är stoft nog till vilken film som helst, det hade räckt även här. Men nejdå, det ska blandas in lite mumbojumbo också.

Jag gillar både skådisarna och stämningen men filmen i sig är fånig och därför blir betyget därefter.

Nästa måndag är det dags för en ny film med Keanu i huvudrollen. En betydligt bättre film.

5 svar på ”KEANU-SOMMAR: HUSET VID SJÖN”

 1. Det låter som ett intressant koncept att ta fasta på tidsaspekten i en kärlekshistoria. Det är väl någon sorts romantisk tragik i att de inte bara behöver träffas på rätt plats utan också vid rätt tidpunkt för att allt skall stämma. Det händer ju allt som oftast att man behöver utvecklas ett par år till för att det skall klaffa. Fast det låter svårt att få till det på film, så det förvånar inte direkt att de inte lyckades här.

  1. Carl:
   Ja…jo, tanken var kanske god men det är liiiite för flummigt för att det ska funka i en hollywoodproduktion som denna. Då är det lättare att få ihop det med en kvinna och ett spöke, typ Ghost. 🙂

 2. Elsker den sørkoreanske originalen, Il Mare, fin historie og en strålende Jeon Ji-hyun i hovedrollen. Rollelisten i nyinnspillingen burde skremme de fleste fra i å se den, med tanke på historien som krever litt av skuespillerne. Sandra Bullock er ingen Jeon Ji-hyun.

  Kommer sikkert til å sjekke ut denne dritten, er alltid nysgjerrig på hvor dum en nyinnspilling fra Hollywood er, og at de ikke skjønte det spesielle med en asiatisk film. Men historien er herlig, kanskje det redder filmen.

  1. Captain Charisma:
   Jag kan tänka mig att originalet är bättre, att det är lättare att ”köpa” historien när det inte är en hollywoodproduktion med hollywoodskådisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.