Fiffis filmtajm testar: LOVEFILM

Det har varit mycket skriverier om streamad film här på bloggen ett tag och det är ju en företeelse som i sina bästa stunder (och när bredbandet vill) funkar hur bra som helst.

Det som däremot inte får glömmas bort är att alla delar av livet bör kunna fungera även utan dator och uppkoppling och att det inte alls är fy skam att se på film via Blue-ray eller en hederlig DVD-spelare.

Så i del två av Fiffis filmtajm testar har turen kommit till LOVEFILM, en hyrfilmssajt på nätet där du får riktiga filmer hemskickade på posten.

Såhär funkar det.

* Du går in på www.lovefilm.se och väljer först medlemskap. Hur många filmer hinner och vill du se på en månad?

Tittar du inte så ofta så kan du välja 2 eller 4 filmer per månad (49 respektive 99 kr/månad). Är du en riktig filmätare kan du välja mellan att ha 1, 2 eller 3 filmer hemma åt gången och du får då hyra fritt antal filmer per månad (priserna ligger då på 149, 199 eller 249 kr/månad).

* När du valt medlemskap ska du skapa en hyrfilmslista.
Du klickar på filmerna du vill hyra och dom läggs sedan i din lista. I listan kan du sen klicka i hur gärna du vill hyra just den filmen (en 1:a för högsta prioritet, en 2:a för mittemellan eller en 3:a om det inte är så bråttom). Du får alltid filmerna med högsta prio hemskickade först OM dom finns lediga. Det är bra att ha 15-20 filmer på listan oavsett vilken prenumeration du har.

Det är lätt att leta filmer på LOVEFILM. I sökrutan kan du skriva i film, skådis eller regissör som du letar efter och databasen hittar rätt på det du söker utan krångel. Du kan även söka filmer via genre eller via specialgjorda listor (finns en som heter ”Grymma 80-talsrullar” till exempel).

* Filmerna du hyrt skickas hem till dig med A-post. Du har dom hemma så länge du vill och när du tittat klart lägger du dom på lådan i det portofria returkuvertet.

* När den returnerade filmen nått LOVEFILM skickas automatiskt en ny film från din lista.

Det här låter ju både superenkelt och jättebra och med över 20000 filmtitlar borde ju LOVEFILM vara perfekt för en sån som jag som kanske inte bara vill se blockbusters utan gärna vill hitta gamla glömda små klenoder jag sett för längesedan eller få tips om filmer jag missat.

Visserligen har Sverker Olofsson slutat på Plus men jag tänker leka honom i alla fall ett tag framöver. Jag ska prova, testa, fnula, titta, ifrågasätta och kolla om LOVEFILM är så bra som det på pappret verkar vara. I recensionerna av filmerna jag hyrt via LOVEFILM kommer jag alltså ha en liten infogrej längst ner där det kommer stå lite matnyttiga åsikter om hur allting funkar, eller inte funkar.

Jag är alltså lite av en hyrfilmsstuntman nu.
Fan, det låter ju tufft!

Uppdatering: Min summering av hela Lovefilmstestet hittar du här.