Fiffis filmtajm testar: LOVEFILM

Det har varit mycket skriverier om streamad film här på bloggen ett tag och det är ju en företeelse som i sina bästa stunder (och när bredbandet vill) funkar hur bra som helst.

Det som däremot inte får glömmas bort är att alla delar av livet bör kunna fungera även utan dator och uppkoppling och att det inte alls är fy skam att se på film via Blue-ray eller en hederlig DVD-spelare.

Så i del två av Fiffis filmtajm testar har turen kommit till LOVEFILM, en hyrfilmssajt på nätet där du får riktiga filmer hemskickade på posten.

Såhär funkar det.

* Du går in på www.lovefilm.se och väljer först medlemskap. Hur många filmer hinner och vill du se på en månad?

Tittar du inte så ofta så kan du välja 2 eller 4 filmer per månad (49 respektive 99 kr/månad). Är du en riktig filmätare kan du välja mellan att ha 1, 2 eller 3 filmer hemma åt gången och du får då hyra fritt antal filmer per månad (priserna ligger då på 149, 199 eller 249 kr/månad).

* När du valt medlemskap ska du skapa en hyrfilmslista.
Du klickar på filmerna du vill hyra och dom läggs sedan i din lista. I listan kan du sen klicka i hur gärna du vill hyra just den filmen (en 1:a för högsta prioritet, en 2:a för mittemellan eller en 3:a om det inte är så bråttom). Du får alltid filmerna med högsta prio hemskickade först OM dom finns lediga. Det är bra att ha 15-20 filmer på listan oavsett vilken prenumeration du har.

Det är lätt att leta filmer på LOVEFILM. I sökrutan kan du skriva i film, skådis eller regissör som du letar efter och databasen hittar rätt på det du söker utan krångel. Du kan även söka filmer via genre eller via specialgjorda listor (finns en som heter ”Grymma 80-talsrullar” till exempel).

* Filmerna du hyrt skickas hem till dig med A-post. Du har dom hemma så länge du vill och när du tittat klart lägger du dom på lådan i det portofria returkuvertet.

* När den returnerade filmen nått LOVEFILM skickas automatiskt en ny film från din lista.

Det här låter ju både superenkelt och jättebra och med över 20000 filmtitlar borde ju LOVEFILM vara perfekt för en sån som jag som kanske inte bara vill se blockbusters utan gärna vill hitta gamla glömda små klenoder jag sett för längesedan eller få tips om filmer jag missat.

Visserligen har Sverker Olofsson slutat på Plus men jag tänker leka honom i alla fall ett tag framöver. Jag ska prova, testa, fnula, titta, ifrågasätta och kolla om LOVEFILM är så bra som det på pappret verkar vara. I recensionerna av filmerna jag hyrt via LOVEFILM kommer jag alltså ha en liten infogrej längst ner där det kommer stå lite matnyttiga åsikter om hur allting funkar, eller inte funkar.

Jag är alltså lite av en hyrfilmsstuntman nu.
Fan, det låter ju tufft!

Uppdatering: Min summering av hela Lovefilmstestet hittar du här.

22 svar på ”Fiffis filmtajm testar: LOVEFILM”

 1. Jättebra att du testar de olik alternativen. Jag har kört en del provperioder på lovefilm och tyckt om systemet. Tyvärr funkar det inte lika pga postgången inte går på helger. Jag har ofta varit med om att man får tre filmer skickade till sig på måndagen och att det känns som man hamnar i ofas.
  Dessutom kan repiga DVD:er syndromet uppstå här också problemet är att du inte kan se det innan och då har du återigen tappat två dagars postgång.

 2. Min mamma har kört lovefilm i många år, men slutade bara för någon månad sen. Jättebra system, men det finns ju baksidor. Det är nästan omöjligt att få nya populära filmer. Väntetiden är evighetslång. Dessutom har det hänt både två och tre gånger att filmerna varit repiga och det är ju inte bara springa ner till kiosken och byta då..

  Men som sagt, systemet är väldigt intressant. Hoppas det funkar bra för dig. 🙂

 3. Har funtat på att testa Lovefilm ett tag men aldrig kommit till skott, och jag tror jag skippar det. Eftersom det nu har börjat dyka upp allt fler tjänster över nätet som faktiskt funkar så vill jag stödja dessa (nu kan man iofs köra både och men…). Problemet med tjänsterna på nätet är ju utbudet; sök på Tarkovskij på Headweb och du kammar noll.

 4. Bra initiativ. Fast det låter ju som att man kanske måste vara lika "på" som i vanliga butiker för att få godbitarna som många andra är intresserade av. Och så att ha den i brevlådan när man kanske inte tänkt sig se film eller inte hinner — mjna… Håller mig nog till TV och HDD ett tag till 🙂

 5. Joel:
  Det där med postgången är ju ett aber. Det är ju skit att ha skickat tillbaka tre filmer på fredagen och sen vara utan hela helgen. 😉
  Men det ska bli kul att prova och se hur det fungerar.

 6. addepladde:
  Får jag fråga varför din mamma slutade med Lovefilm? Hon måste ju ha varit ganska nöjd med tjänsten eftersom hon varit prenumeant så länge.

 7. Jojjenito:
  Jag som har uppenbara besvär med Voddler och stundtals besvär med Headweb känner att just nu ska det bli rätt lugnt och skönt att VETA att filmj*eln faktiskt funkar att se när JAG vill se den.

  Och nu håller jag tummen att jag inte ska behöva ta tillbaka det där (pga hackiga skivor och sånt) 😉

 8. Sofia:
  I mitt fall har jag en känsla av att de filmer jag uppfattar som godbitar inte direkt är samma filmer som alla andra tycker är godbitar 😉

 9. Fiffi: Jag vet inte om det jag som är paraniod men av någon anledning så kändes det alltid som att man fick leveranser på en måndag. Hade vi haft postgång på helgen hade det varit en bättre tjänst. Jag hade också problem att utnyttja mitt konto till fullo pga det.

 10. Nej, jag tänkte på det när jag skrev mitt förra inlägg. Är man snarare ute efter Haneke än senaste HP eller Toy Story kan det säkert gå smidigare. Men då är vårt lokala bibliotek så himla excellent att de har många sådana filmer, bara att gå dit och låna 🙂

 11. Joel:
  Jag får ha tre filmer hemma samtidigt och jag har gjort som så att jag postar filmen samma dag som jag sett den och alltså har en ny på gång hela tiden. Då _borde_ det inte kunna bli så att jag står helt utan film över helgen 😉

 12. Sofia:
  Vad härligt, både att du har en sån bra bibbla och att du är så bra att du använder dig av den. Jag själv är en sån usel biblioteks-användare att jag skäms…

 13. Fiffi: Jag vill minnas att jag försökte köra ett sånt system men att det ändå sket sig som att de lyckats rigga systemet. Jag blev lite konspiratorisk märker jag.

 14. Fiffi – vår Sverker på nätet. Smaka på den 🙂

  Kul att du uppmärksammar Lovefilm. Har testat det ganska mycket de senaste åren och i olika perioder. Bland annat startade jag en prenumeration över en sommar och kollade ignenom resterande del av IMDb 250.
  Kom under tiden på ett bra system för att utnyttja systemet till max. Viktigt var att kontrollera postlådorna i närheten och när de hämtar posten. Och sen kontrollera när posten levererades till dig på dagen. Hade man tur kunde man köra 6 filmer per vecka (enligt kontot 2filmer per gång). Den stora vinsten var att hitta postlådor som även töms på söndagar för då tjänade man hela måndagen. Finns det ett system så ska man utnyttja det maximalt 🙂

 15. Joel:
  Kände av den där konspirationen när jag kl 15.00 idag fick posten och den innehöll en röntgentid jag väntat på och tiden jag skulle ha varit där var 08:40 – IDAG!
  Hur hinner man dit i tid då liksom? 😉

 16. Martin:
  Hahaha, finurligt! Det har jag inte tänkt på. Ja, det gäller väl att tänka ut smarta lösningar om man vill utnyttja sitt medlemskap till max och varför skulle man inte vilja det? 🙂

 17. Martin: Grymmt! Gillar sånna här tilltag. Orakde själv aldrig räkna ut hur jag skulle knäcka systemet låter lite stressigt bara. =)

 18. @Martin: Oj, får ditt vanliga arbete lika många tankeprocent måste du vara Employee of the month varenda gång 😉

  @Fiffi: Posten och landstinget i maskopi?

 19. Joel Burman: Bara man har en plan så fungerar det 🙂 Dessutom blir det ju bara stressigt när du har filmerna hemma under en längre tid, så om du ser klart dem snabbt och skickar tillbaka dem så behöver man inte stressa. Och man får ju vilodagar när filmerna väl är i postsystemet 😉

 20. Som svar på frågan längre upp: Hon slutade framför allt på grund av att det var opraktiskt. Där hon bodde förr var det långt till brevlåda. Att hon hade kvar det så länge var mest en fråga om lathet. 🙂

  Nu blev jag lite sugen på att göra "en mArtin" med Imdb. Har många filmer där jag inte är så sugen på att köpa eller som inte direkt finns i den lokala hyrbutiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.