Dagens duo: KATE & LEOPOLD

19 januari, 2015

Året är 1876. Leopold (Hugh Jackman) är Hertig av Albany och lever ett högadligt liv. Under en fest lägger han märke till en mystisk man med kappa och kamera (Liev Schreiber) och Leopold följer efter honom. Det hela slutar med att dom ramlar ner från en byggnad och vaknar upp i en lägenhet i nutidens New York.

Den mystiske mannen visar sig heta Stuart, han bor granne med sitt ex Kate (Meg Ryan) och har kommit på nåt slags ”tidshål” som han själv använt sig av men nu tvingas även Leopold acklimatisera sig till fjärrkontroller, hundbajspåsar och modern dejtingteknik. Eller så gör han inte det sistnämnda utan fortsätter med sin grej, att vara en riktig gentleman, uttrycka sig korrekt och trevligt samt skriva brev med fjäderpenna.

Jag har sedan länge vetat att det här med tidsresor egentligen inte är min grej, det är ingen favoritgenre i alla fall, men det hindrar mig inte från att idogt försöka omvända mig själv. Men det är sällan jag lyckats bli superengagerad i tidsresefilmer och den här filmen är tyvärr inget undantag. Det blir liksom mest otroligt och …larvigt.

Meg Ryans Kate och Hugh Jackmans Leopold som duo, vad ska man säga? Hugh Jackman är ung, snygg och väldigt lätt att tycka om. Meg Ryan är en lite plastigare variant av sitt forna jag, men fortsätter charma sin publik genom att dratta på ändan och va vrålsnygg i håret. Kemin dom emellan lämnar en hel del övrigt att önska och i en film som denna är brist på romantiska vajbs verkligen inte ett plus. Så det kan inte bli godkänt.

 

 

{ 6 comments… read them below or add one }

Cecilia januari 19, 2015 kl. 12:23

Kanske ingen höjdare, men lite fyndig på sina ställen. Hugh Jackman är dock alltid trevlig att se på.

Svara

Fiffi januari 19, 2015 kl. 22:09

Cecilia:
Jagvetintedetja, jag såg inte så många fyndigheter. Hade förväntat mig lite mer av filmen. Men visst är Hugh bra. 🙂

Svara

Snowangel januari 19, 2015 kl. 14:00

svårtartat dravel. Är min åsikt om denna film. Hade mer behållning av att läsa din recension än av att se filmen. Usch!

Svara

Fiffi januari 19, 2015 kl. 22:11

Snowangel:
Hahaha, dravel, ja det är inte utan att jag säger +1 på den. Har sett många sämre filmer än denna men njäää, det var ingen höjdare.

Svara

Sofia januari 19, 2015 kl. 21:25

Jag vill minnas att slutet blev väldigt märkligt?

Svara

Fiffi januari 19, 2015 kl. 22:11

Sofia:
Mycket märkligt.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: