MAMMUT

Att drömma sig bort och tro att livet borde levas någon helt annanstans kan vara både skönt och förgörande. För visst är det ibland enklare att se problem och lösa dom åt andra än att ägna sig åt lite skönt navelskådande på sig själv och sitt eget liv?

Mammut tar dig med på en resa in i kärnan av mänskligheten, in i varenda cell av det viktiga, det sköra, det fina, det fula och filmen gör det i ett tempo som uppmuntrar till eget tänkande under tiden. Mammut är långfilmsvarianten på självterapi och som sådan är den helt fenomenal.

När Lukas Moodysson gjorde Fucking Åmål skrevs det välförtjänta spaltmeter, det är en jättebra film och han ska absolut ha cred för både nyskapande och mod. Sen kom Tillsammans (bra), Lilja 4-ever (jättebra) och Ett hål i mitt hjärta (formidabelt skräp) och varje gång skrevs det massor. Därför blir jag beklämd och irriterad över att denna film försvann så fort från repertoaren och från dom flestas medvetanden. Mammut förtjänar ros, den förtjänar många rosor, stora fång röda och gula för i min värld är detta den klart bästa filmen Lukas Moodysson gjort.

Gael Garcia Bernal och Michelle Williams spelar sina roller på fantastiska sätt, storyn är välskriven och eftertänksam och visar prov på både stort hjärta och klurighet.

Mammut är en film jag gärna ser om. Den försatte mig i en behaglig känsla från ruta ett och behöll mig i sitt grepp genom hela filmen. Det fanns ingen annanstans på jorden jag hellre ville vara just då än framför TV:n och är inte det bland det vackraste i livet så säg? Att njuta av vardagen hemma och INTE för en sekund drömma sig bort.

 

4 svar på ”MAMMUT”

 1. Ahmeen, jag har ju missat att du har den här bloggen också! Vad skön du är! Guuuud vad mycket jag har att läsa här nu! Jag älskar ju filmer, men kan aldriiig gå på vuxenfilmer längre ("straffet" man får som ensamförälder). Som tur är så älskar jag ju de flesta barnfilmer också – och ungen blir ju större så inom kort kan vi gå på andra filmer också. på bio alltså. Jag har dock börjat nyttja hyrmöjligheterna via boxen hemma mer. B l a "Precious" vill jag verkligen se… /Pinga

 2. Pinga:
  Jamenvisstsörru. Jag finns här med. Det här är min andra cyberbebis 🙂

  Det finns ju mängder med möjligheter nuförtiden att se film hemifrån, Voddler, streama från andra ställen, ja, mängder, så du behöver ju inte sakna just bio såååå mycket egentligen.

  Hoppas du hittar lite matnyttigt härinne. Och kommentera gärna om du håller med mig – eller om du inte gör det 🙂

 3. Öh, Voddler? Öh, streama…? Jo, jag vet att det finns och skulle säkert fixa att göra det, men är oskuld på området och ööhhh TID…?? Det är väl snarare den faktorn som gör att jag inte ser så mycket filmer numera, I guess. Du vet; även om jag inte har någon vuxen att hålla i handen, så umgås jag hellre med ungen än hänger framför skärmen. 🙂

 4. Pinga:
  Det sistnämnda gör du såklart alldeles rätt i 🙂
  Mina knattar är halvstora och ser gärna film så jag kan hålla dom i handen, umgås och samtidigt kolla film ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.