Månadens filmsnällis: Mike

Här har vi en enögd spillevink som kan vara bland det bästa jag vet: Mike Wazowski.

Han är en skön, glad, grön och snäll kille som visserligen vill verka lite butter och tuff till en början men skrapar man lite på ytan hittar man världens bästa monstervän och någon som det går att hålla hårt i när det blåser.

Mike är inte bara snäll, han är kul också och en kille som både har nära till kramar och skratt OCH är en tvättäkta och underhållande sång-och-dansman, det är klart att jag smälter som en påse Polly i sommarsolen.

[Recension av filmen Monsters Inc kan du läsa här och tidigare månaders snällisar finns här och här.]

8 svar på ”Månadens filmsnällis: Mike”

 1. Kanske inte en femma, men du vet hur snål jag är med betygen;) Däremot min favorit bland Pixars filmer 🙂

 2. filmitchen:
  Ja, jag vet att du är lite snål men om inte Monster´s Inc är en fullpoängare då vet jag inte vad som skulle vara det ;D

 3. Fast är det inte lite orättvist? Man uppfattar Mike som snällare för att han från början är lite tvär medan Sully som är genomhygglig hela tiden inte alls får samma uppmärksamhet.

  Bra val av film dock, nästan fullpoängare för min del, blir som vanligt lite väl smetigt på slutet.

 4. Sofia:
  Anledningen till att jag valde Mike och inte Sully är att Mike charmat arslet av mig med hela sin uppenbarelse. Jag tror jag älskar honom.

 5. Jomen, det är ju lite det som är grejen — folk som strular först och sedan gör gott får alltid mycket mer uppmärksamhet än de som gör gott hela tiden 😉 Eleverna som jobbar sig upp från treor till fyror får generellt sett betydligt mer pepp än eleverna som ligger på fyror redan från början. Mest ett intressant fenomen, bara…

 6. Sofia:
  Fast i mitt fall med Mike och Sully är det så ytligt som en utseendefråga. Hade Sully sett ut som Mike och Mike som Sully hade jag ändå tyckte bättre om Mike.

  Annars håller jag med dig till fullt om ditt resonemang. Det är baksidan med att vara en snällis, att det ibland tas för givet. Strulisar /knäppisar/ dumhuvuden som förändras till det bättre får oftast, precis som du påpekar, mer cred.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.