MEEK´S CUTOFF

18 augusti, 2013

En väldigt tyst liten film som handlar om just ingenting.

Fast det är inte sant. Meek´s cutoff handlar om mycket men kanske främst överlevnad, dock utan stora bokstäver. Men som vanligt när det handlar om denna typ av film funderar jag i andra banor än dom regissören och manusförfattaren kanske vill. Som hur det kommer sig att jag som civiliserad person 99 dagar av 100 har svarta kläder på mig och den hundrade dagen har något vitt och *skvimp* så har jag spillt ner mig lagom till frukostkaffet. Men kvinnorna på prärien som inte har tillgång till dusch och som bor/jobbar/går/kämpar i naturen dagarna i ända har fotsida vida klänningar i ljusa pasteller och dom är ALLTID RENA.

Så jag tittar på filmens Emily (Michelle Williams) och hennes med-strapatsörer och hamnar i tankar om tvättstugor, blekmedel och bajamajor.

 

 

{ 2 comments… read them below or add one }

Jojjenito augusti 18, 2013 kl. 21:18

Hmm, jag kan inte minnas att de hade så rena kläder fast å andra sidan var jag som lite i trance när jag såg filmen. Gillade den verkligen, speciellt musiken.

http://jojjenito.wordpress.com/2012/09/09/meeks-cutoff/

Svara

Fiffi augusti 18, 2013 kl. 21:27

Jojjenito:
Härligt när man hamnar i filmtrance och jag kan förstå att den här filmen försätter vissa i den känslan – dock (tyvärr) inte mig.
Musiken var jättefin! Håller med!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: