När en filmbloggarkollega skriver en bok…

…då blir jag så exalterad att kunde jag gå ner i spagat skulle jag göra det – och jonglera med tre randiga bollar samtidigt.

I den här lilla familjära filmbloggosfären är hon mest känd som Glory box-Sara men för övriga Sverige är hon Sara Bergmark Elfgren som tillsammans med Mats Strandberg skrivit Cirkeln, boken som syns och kan läsas om överallt just nu.

Berättelsen handlar om sex tonårstjejer i Engelsfors. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter och alla tror att det var ett självmord, alla utom de som vet sanningen. En natt då månen färgats mystiskt röd förs dessa tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

Igår hämtade jag ut mina förbeställda exemplar och nu är mitt påsklov räddat! Wohoooo!

Cirkeln är första delen på en trilogi där del två, Eld, kommer 2012 och 2013 släpps den avslutande delen Nyckeln. Här kan du köpa boken och här kan du läsa om att boken sålts till en massa andra länder och att Hollywood vill göra film av den. Undrar vilka unga amerikanska skådespelare vi kommer att få se i rollerna som Vanessa, Minoo, Anna-Karin och dom andra?

7 svar på ”När en filmbloggarkollega skriver en bok…”

  1. Fint inlägg! Ska själv läsa den när jag kan koncentrera mig på annat än examensarbetet – vilket förhoppningsvis blir väldigt snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.