Fredagsfemman #306 – Julklappstips för filmälskare

5. Presentkort på Stockholms nya snackisbiograf!

Bio Capitol på Sankt Eriksgatan 82 i Stockholm är så gott som färdigbyggd och nu är hemsidan igång för fullt. Som julklappstips kan man bland annat köpa ett medlemskort som även är laddat med fyra biobiljetter till valfria filmer i valfri salong i valfri fåtölj. Fi tusan vad härligt det är med oberoende biografer drivna av filmälskare som verkligen våga satsa på det dom tror på!

.

.

.

4. Är du duktig på att baka? Ge bort filmiska cupcakes!

Minioner, Mike Wazowski, Pinhead, popcorn, filmbolagsloggor, Pennywise, Bilar, BB8, Kung Fu Panda. Att bildgoogla ”movie themed cupcakes” öppnar en hel ny fikabrödsvärld (kolla här får du se) och kreativiteten rinner till oavsett om man vill eller inte. Det finns inte en enda filmnörd som inte skulle bli rörd till tårar av att få en liten kartong med cupcakes föreställande ens favoritfilm.

.

.

.

3. Dricka kaffe ihop med din favoritpodcast?

Jag har (ju) en filmpodcast ihop med Flmr-Steffo. Jag har också en faiblesse för att göra prylar av sånt jag gillar. Som våra loggor. Och sen gillar jag kaffe. Och muggar kan man använda till så mycket. Mjölk. Pennor. Skumtomtar. Tops. Varm choklad. Ett bra sällskap helt enkelt. På Snacka om films merchandise-webshop kan man köpa en mugg eller två till nån som lyssnar på podden och envisas med att dricka dryck i näverkåsor. Eller ur händerna. Eller direkt ur kranen.

.

.

.

2. Upplevelser

Överlag gillar jag julklappar som inte är fysiska ting. Jag gillar att få vara med om saker, upplevelser, sånt som blir ett minne i hjärtat och hjärnan och kanske inte ”bara” stannar som något att damma av i bokhyllan. Jag vet inte om det är signifikant för filmnördar i allmänhet men jag tror kanske inte det. Många kanske uppskattar en fräsig steelbox mer än en konsert, en resa eller något annat MEN om konserten eller resan innefattar något av filmisk karaktär kanske det är mer uppskattat? En helgtur till Nybro till exempel? Varför Nybro?? kanske du undrar. Jo, där finns ett James Bond museum. Klicka här för att komma till världens fulaste hemsida men kanske också början på vad som kan vara en roadtrip man sällan glömmer. Ett tips bara. Det finns fler. Googla vetja.

.

.

.

1. Filmposters gjorda av riktiga fans!

Sajten etsy.com är överlag den kanske bästa och roligaste shoppningsajten på hela internetz och den gör en inte ett dugg besviken om (eller när) man letar julklappen till filmnördar. Här kan du hitta posters från diverse filmer och TV-serier och hittar du inget just där är det bara att klicka vidare på sajten för det är banne mig OMÖJLIGT att ge sig in i etsy-världen utan att handla något.

Fiffis filmtajm tipsar: Julklappar till kräsna filmnördar

Precis som förra året så tänkte jag tipsa om en del trevliga julklappar som alla har film som det gemensamma temat. Såklart.

Coola t-shirts och hoodies finns det gott om här.

Självklart finns just den här tröjan redan i min garderob men det finns många fler motiv att välja bland för oss som inte nödvändigtvis handlar våra kläder på Vero Moda och Dressman.

 

 

 

Snoken är en supermysig serie som gick på TV i mitten på 90-talet.

Anders ”Snoken” Grip är en privatdeckare som löser allehanda uppdrag med hjälp av hunden Tubbe och sin sjukt snygga retrobil. Jag satt som klistrad framför TV:n och serien håller faktiskt än.

Boxen finns att köpa här.

 

 

 

 

Det finns mängder av filmrelaterade mobilappar att ladda ner och köpa och för egen del har jag snöat in fullständigt på filmquiz.

Movie Challenge och Doodle Movie är mina favoriter just nu. En perfekt ”julklapp” att ge bort till mamma eller pappa, bara att ladda hem till föräldrarnas Iphone till det facila priset av gratis eller 15 kronor.

Eller ge dom till sig själv vettja. Då är fritidsproblemen under julhelgen som bortblåsta.

 

 

SF´s hemsida kan du inte bara köpa presentkort (och dessutom få dom skickade till rätt adressat), du kan även köpa en hel del Twilight-prylar.

Det är inget jag själv önskar mig av tomten men jag vet ganska många (tjejer) som skulle bli glada av en Edward under granen.

 

 

 

 

 

Den nya filmen med och om Stig-Helmer har premiär på juldagen och har du en släkting eller vän som önskar sig en biobiljett till filmen så får du här ett tips på en uppdatering av julklappen: Boken The Stig-Helmer Stories.

Här kan du dessutom beställa ett signerat exemplar.

 

 

 

Den här fina tavlan full med filmcitat hittade jag här.

Nu är det ju rackarns lätt att skapa sig en egen med hjälp av en dator, en skrivare (eller penna och papper såklart) och en billig ram så varför inte ge bort lite kreativtet i julklapparna i år?

 

 

 

Sen vore jag ju outsägligt korkad om jag inte gjorde lite reklam för min egen webshop där det går att hitta en drös handgjorda  och personliga klappar.

Det mesta är min egen design men dom fina stansade halsbanden som en glad tjej vann här på bloggen i höstas (den som är på bilden, citat från Ice Age 2) som är gjorda av Annica Schröder går också att hitta där. 13 december är sista dagen för beställning med garanterad leverans innan jul.