Fiffis filmtajm tipsar: Julklappar som får rediga filmnördar att gå ner i brygga

Bläddrar man i Filmkokboken får man tips på mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld och det är faktiskt sant.
Det är rätt mysigt att titta på Gudfadern och samtidigt äta specialgjord pasta och det är rätt intressant att baka Matrix-oraklets kakor.

Maria Holm och Mikaela Kindblom har sammanställt boken och den finns att beställa här.

 

 

 

Director´s collection box är en samling med 38 klassiska filmer gjorda av nio olika regissörer. Den kostar en slant men vill du ”beta av” filmer du redan borde ha sett så är det en bra investering. Boxen finns här.

 

 

 

Filmspelet är klurigt även för inbitna cineaster.

Det är en jättesnygg förpackning, genomtänkta frågor och filmcitat som gör mig galen när jag inte kommer på svaret.

Finns att beställa här.

 

 

 

 

Ocean´s eleven är inte bara en bra film, det är ett grymt soundtrack också. David Holmes musik passar även den mest kräsne.

CD:n finns här.

 

 

 

Spela mot dig själv eller med andra filmördar. Buzz Hollywood Quiz (för PS2) är sjukt roligt och finns till kanonpris här.

 

 

 

 

 

Vad säger man? ÄNTLIGEN finns den fantastiska lilla filmen Trolltyg i tomteskogen på DVD. En måstepresent till alla 70-talister som antingen levt på minnen av denna eller tittat sönder en knastrig VHS-kopia.

Filmen finns här.

 

 

 

 

Att läsa Quentin Tarantinos manus som ligger till grunden för filmen Pulp Fiction är ingenting annat än ett rent litterärt nöje.

Boken finns här.

13 svar på ”Fiffis filmtajm tipsar: Julklappar som får rediga filmnördar att gå ner i brygga”

 1. Sofia:
  Personligen tycker jag att alla filmintresserade som sitter på en gammal PS2:a skulle köpa sig ett Buzz Hollywood. Det är så sjukt kul! Vi satt och spelade det till 03.30 imorse 😀

 2. DRL:
  Den är absolut kul 😀

  Men du…hur gör du för att lyckas med konststycket att BARA se BRA film? ;D

 3. Det kan jag säkert tro. Trots ett elintesivt hem har vi dock bara en gammal Xbox i den vägen och den spelas det inte det minsta på… Men det analoga Filmspelet hade jag hunnit glömma bort — tack för påminnelsen!

 4. Filmkokboken har jag hemma och den är riktigt rolig. Har tyvärr inte hunnit laga något recept från den än, men det glädjer mig att Pulp Fiction var med på ett hörn (vilket i och för sig omslaget skvallrar om).

  Jag hade själv både PS2 och Buzz tidigare, så ett Hollywood-spel hade varit klockrent. Fast i och för sig äger min syster spelkonsollen nu för tiden, så det kanske blir en läglig julklapp till henne istället 😉

  Dessutom känner jag ju ett måste att köpa hem manuset till Pulp Fiction. Har den på datorn i PDF-format, men att ha den i bokform förhöjer det ytterligare några steg.

 5. Martin:
  Jag har Pulp Fiction-boken, fast en annan utgåva, köpt i USA för hundra år sedan och den är typ sönderläst. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.