Fredagsfemman #254

5. Ursäkta mig, men vilka NÖTTER är det som byggt Filmstaden Scandinavia egentligen?

Om akustikplattorna i taket på en gigantisk biograf som nyss firade ett år (ETT ÅR!!!!) riskerar att trilla ner, hur är resten byggt då? Och att biografen tvingas stänga en hel vecka, DEN veckan på året dessutom som (kan jag anta) varenda visning är fullbelagd av Star Wars-nördar. När folk kanske till och med tagit semester och vallfärdat från andra städer i Sverige för att få se sin favoritfranchise på IMAX? Vilka klåpare. Jag blir alldeles matt av alltihop. (Och ja, jag är en av alla som tvingats boka om mina redan köpta biljetter)

.

.

.

4. RAW JUL

I onsdags var jag på A very RAW Christmas på Hotel Hilton i Stockholm. Hur kul är det inte att se lite nya stand-up-fejs egentligen? Jo precis, det är JÄTTEkul. När det dyker upp nån på scen som drar skämt som man dels inte hört förut, dels som drar åt håll man inte kunde förutse. Anders ”Ankan” Johansson och Carl Stanley var helt grymma, jag skrattade så jag grät. Dessutom var det en medelålders barnmorska från Västerås som gjorde Raw-premiär. Modigt som tusan måste jag säga. Ann Gräsberg hette hon.

.

.

.

3. På söndag smäller det

Ingen IMAX. Ingen 3D. Bara film. Sådär alldeles på riktigt. Så fick det bli när fiffiluran själv får välja.

.

.

.

.

2. Sista Kent-konserten foreverändever

Okej, den absolut sista Kent-konserten är imorgon men MIN absolut sista blir ikväll. Med tanke på att det bara är sex dagar mellan Håkan-konserten och denna kommer det vara omöjligt att inte jämföra dessa men redan nu är min kvalificerade gissning vara denna: lika varm som förra veckans konsert var, lika kall kommer denna att bli. MEN, Kent är ett makalöst bra band och det kommer bli tomt i musiksverige när dom försvinner. Sån tur att musiken finns kvar foreverändever.

.

.

.

1. Årets sista filmspanarträff

Imorgon är det årets sista filmspanarträff och den 54:e sedan starten i januari 2012. Jag avundas inte Sofia som ska välja film i dessa Rogue One-tider då det inte kryllar av intressanta premiärer den här helgen direkt. Men, det bästa med hela tjottaballongen är att det kommer bli bra ändå. Vi får ses, prata film och antagligen se något vi kanske inte kommit på själva att vi ville se. Det är bra nog.

.

.