Fredagsfemman #254

5. Ursäkta mig, men vilka NÖTTER är det som byggt Filmstaden Scandinavia egentligen?

Om akustikplattorna i taket på en gigantisk biograf som nyss firade ett år (ETT ÅR!!!!) riskerar att trilla ner, hur är resten byggt då? Och att biografen tvingas stänga en hel vecka, DEN veckan på året dessutom som (kan jag anta) varenda visning är fullbelagd av Star Wars-nördar. När folk kanske till och med tagit semester och vallfärdat från andra städer i Sverige för att få se sin favoritfranchise på IMAX? Vilka klåpare. Jag blir alldeles matt av alltihop. (Och ja, jag är en av alla som tvingats boka om mina redan köpta biljetter)

.

.

.

4. RAW JUL

I onsdags var jag på A very RAW Christmas på Hotel Hilton i Stockholm. Hur kul är det inte att se lite nya stand-up-fejs egentligen? Jo precis, det är JÄTTEkul. När det dyker upp nån på scen som drar skämt som man dels inte hört förut, dels som drar åt håll man inte kunde förutse. Anders ”Ankan” Johansson och Carl Stanley var helt grymma, jag skrattade så jag grät. Dessutom var det en medelålders barnmorska från Västerås som gjorde Raw-premiär. Modigt som tusan måste jag säga. Ann Gräsberg hette hon.

.

.

.

3. På söndag smäller det

Ingen IMAX. Ingen 3D. Bara film. Sådär alldeles på riktigt. Så fick det bli när fiffiluran själv får välja.

.

.

.

.

2. Sista Kent-konserten foreverändever

Okej, den absolut sista Kent-konserten är imorgon men MIN absolut sista blir ikväll. Med tanke på att det bara är sex dagar mellan Håkan-konserten och denna kommer det vara omöjligt att inte jämföra dessa men redan nu är min kvalificerade gissning vara denna: lika varm som förra veckans konsert var, lika kall kommer denna att bli. MEN, Kent är ett makalöst bra band och det kommer bli tomt i musiksverige när dom försvinner. Sån tur att musiken finns kvar foreverändever.

.

.

.

1. Årets sista filmspanarträff

Imorgon är det årets sista filmspanarträff och den 54:e sedan starten i januari 2012. Jag avundas inte Sofia som ska välja film i dessa Rogue One-tider då det inte kryllar av intressanta premiärer den här helgen direkt. Men, det bästa med hela tjottaballongen är att det kommer bli bra ändå. Vi får ses, prata film och antagligen se något vi kanske inte kommit på själva att vi ville se. Det är bra nog.

.

.

15 svar på ”Fredagsfemman #254”

 1. 5. Olycklig planering av inspektionen och lite märkligt att man var nöjd vid tidigare inspektion. Men om det är oförutsedda förändringar får man ändå vara tacksam för att de inte riskerar folks hälsa och mörkar. Det är ett modigt beslut.

  3. 2D är väl alltid att föredra, men det finns faktiskt några scener som gör sig väl i dyrformatet.

  1. Bättre än både Star Wars och Kent. Goda tider.

  1. Carl:
   5. Modigt är det absolut. Samtidigt verkar det vara lika delar klantigt skött av SF som smart att dela ut extra fribiljetter som ”plåster på såren”.
   1. Goda tider indeed! 🙂

 2. 5. SF är i sitt, i realiteten, monopol arroganta och usla. Jag vet inte ens hur de tänkt sig nå ut till alla som hade biljetter till visningarna i helgen. Jag råkade av en slump höra om detta och vi tvingades nu boka om. Från att ha legat på låset och bokat de biljetter vi ville ha samma dag som de släpptes får man nu gå på en random visning där alla de bästa platserna givetvis redan är upptagna. ”Bra jobbat” SF. De tar aldrig ansvar för hela upplevelsen till den produkt de säljer. Gång på gång på gång blir det något som strular. Kom nu och berätta för mig igen hur nedladdningen är enda anledningen till att filmbranschen är i kris…

  2. Ska också se konserten ikväll. Blir typ femte gången jag ser dem och jag hoppas att de överraskar för en gång skull. De brukar vara bättre på skiva än live, men denna gång ska det tydligen vara en bra scenshow i alla fall… Ser fram emot att se Tele2 Arena inifrån.

  1. Vi ses imorgon! 🙂

  1. Henke:
   5. Håller helt och hållet med dig där. Hade också perfekta biljetter till den visningen som var helt perfekt utvald men nu får ju Plan B duga såklart. Men visst känns det snöpligt. Det skulle verkligen behövas mer konkurrens inom biosfären.

 3. 5. Clowner.
  3. Hoppas på en bra visning… med både ljud och bild (tydligen ytterligare ett SF-debacle på Heron igår där bilden försvann).
  1. Vi ses. 🙂

 4. 5. Framtiden finns i Solna! Friends Arena och Filmstaden. Stabila och pålitliga byggen.

  3. You´re in for a treatment kan jag meddela. Och jag såg den också i 2D. En njutning för ögonen.

  2. Bye bye Kent.

  1. Ha det asmysigt! 🙂

 5. Det är lite intressant att ni har så många biografer att välja mellan. Här uppe i Luleå har vi EN biograf som är placerad under en max resturang med sex salonger. Lite charmigt är det ju men inte mer än så!

  1. Simon:
   Men visar biografen bara en bra blandning av filmer och inte samma blockbuster på fem av salongerna samtidigt så räcker det ju långt. Det är inte alltid det blir bättre för att det är mer, fler och större 🙂

 6. 5: Klantigt var ordet, sade Bull… Det måste ju verkligen vara total katastrof om de tvinga stänga med så där kort varsel?
  1: Håller helt med, det är sällskapet som gör filmen och inte tvärtom. Och den hållningen har ABSOLUT inget att göra med att det är jag som väljer 😀

  Vi ses!

 7. 5 Kommentar överfödig
  2 – Hoppas det blir bra
  1 – Hälsa alla och jag tycker nog att Sofia valt en intressant film men den är nog för intressant för att gå upp i Karlstad där visar man istället Rouge one på TRE salonger. Vi på landsorten är nog för korkade enligt SF för att kunna uppskatta filmer som innehåller mer dialog än explosioner
  Trevlig helg

  1. filmitch:
   2. Jag tycker konserten var snyggare än bra. Tror du förstår vad jag menar. Visuellt helt perfekt men jag hade önskat lite andra låtar SAMT nån form av mänsklig värme från scenen. Värdig avslutning dock, jag tror inte någon blev förvånad över brist på mellansnack mm.
   1. Synd att ni sällan får chans att se lite mindre filmer, eller att det ska ta en himla tid innan de dyker upp….:(
   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.