Fredagsfemman #120

5. Nicole Kidman

Trailern till filmen om Grace Kelly (som har premiär idag) gör mig noll komma noll procent sugen på att se filmen men jag kommer antagligen se den ändå vad det lider. Jag brukar ju göra det när Nicole Kidman är inblandad. Jag gillar Nicole Kidman. Finfin skådis. Lång också. Och nybliven singel vad det verkar.

.

.

.

4. Varför är det bara EN film som har premiär 6 juni?

Det är min tur att välja filmspanarfilm den helgen. Tänk om jag hade kunnat välja Oculus, A million ways to die in the west, Transformers 4, nya Apornas planet, Jupiter Ascending eller *hjular nedför Götgatsbacken* Guardians of the Galaxy. Men nä. Inte dä inte. Nähä. Lite bläk men va fan, det måste gå ändå helt enkelt. Kämpa liksom.

.

.

.

3. RAW-gate

Alla som har Twitter och kan läsa borde ha sett någon del av bråket mellan Karin Adelsköld, Mårten Andersson och tidningen Amelia. Eventet Amelia Comedy Queen skulle hållas på Mårtens RAW Comedy Club, ett sätt att få fram nya kvinnliga komiker i rampljuset, illa formulerade mejl publicerades offentligt och sen började det kastas bajs. Karin Adelsköld fungerade som coach till dessa rookies, en oavlönad sådan. Ideellt arbete alltså, för en god sak. Jag ska inte gå in på detta alltför mycket här (all info finns att läsa här för den intresserade) men Karin fick till en sån överjävla rolig mening på sin blogg att jag bara måste citera den här: ”Och vi måste ändå ge Tidningen Amelia beröm för att de lyckats säga upp ett ideellt arbete utan avtal på grund av att det kom fram två förslag!

.

.

.

2. Champions League-finalen

Imorgon är det dags. Real Madrid möter Atlético Madrid i Lissabon och något av lagen kommer att vinna Champions League 2014. En liten höjdpunkt i väntan på fotbolls-VM. Men snart är väntan över. FYRA ÅRS väntan är snart över. Helt fucking insane!

.

.

.

1. X-men-peppen

Idag har X-Men: Days of future past premiär. Jag är superpepp. Jag är så pass pepp att jag ska vänta med att se filmen en vecka eller så. Jag har nämligen en sneaky deaky-plan med när, var och hur jag ska se den. Jag återkommer om min plan slår in. Slår den inte in får jag väl se den på Heron iklädd kevlarväst och knogjärn efter nästa helg nån gång men å andra sidan, jag återkommer då också. Den här filmen kommer jag inte missa.