Fredagsfemman #120

5. Nicole Kidman

Trailern till filmen om Grace Kelly (som har premiär idag) gör mig noll komma noll procent sugen på att se filmen men jag kommer antagligen se den ändå vad det lider. Jag brukar ju göra det när Nicole Kidman är inblandad. Jag gillar Nicole Kidman. Finfin skådis. Lång också. Och nybliven singel vad det verkar.

.

.

.

4. Varför är det bara EN film som har premiär 6 juni?

Det är min tur att välja filmspanarfilm den helgen. Tänk om jag hade kunnat välja Oculus, A million ways to die in the west, Transformers 4, nya Apornas planet, Jupiter Ascending eller *hjular nedför Götgatsbacken* Guardians of the Galaxy. Men nä. Inte dä inte. Nähä. Lite bläk men va fan, det måste gå ändå helt enkelt. Kämpa liksom.

.

.

.

3. RAW-gate

Alla som har Twitter och kan läsa borde ha sett någon del av bråket mellan Karin Adelsköld, Mårten Andersson och tidningen Amelia. Eventet Amelia Comedy Queen skulle hållas på Mårtens RAW Comedy Club, ett sätt att få fram nya kvinnliga komiker i rampljuset, illa formulerade mejl publicerades offentligt och sen började det kastas bajs. Karin Adelsköld fungerade som coach till dessa rookies, en oavlönad sådan. Ideellt arbete alltså, för en god sak. Jag ska inte gå in på detta alltför mycket här (all info finns att läsa här för den intresserade) men Karin fick till en sån överjävla rolig mening på sin blogg att jag bara måste citera den här: ”Och vi måste ändå ge Tidningen Amelia beröm för att de lyckats säga upp ett ideellt arbete utan avtal på grund av att det kom fram två förslag!

.

.

.

2. Champions League-finalen

Imorgon är det dags. Real Madrid möter Atlético Madrid i Lissabon och något av lagen kommer att vinna Champions League 2014. En liten höjdpunkt i väntan på fotbolls-VM. Men snart är väntan över. FYRA ÅRS väntan är snart över. Helt fucking insane!

.

.

.

1. X-men-peppen

Idag har X-Men: Days of future past premiär. Jag är superpepp. Jag är så pass pepp att jag ska vänta med att se filmen en vecka eller så. Jag har nämligen en sneaky deaky-plan med när, var och hur jag ska se den. Jag återkommer om min plan slår in. Slår den inte in får jag väl se den på Heron iklädd kevlarväst och knogjärn efter nästa helg nån gång men å andra sidan, jag återkommer då också. Den här filmen kommer jag inte missa.

12 svar på ”Fredagsfemman #120”

 1. 5: Jag åker nog dit nästa vecka
  4: Asch, det är ju det som är charmen med träffarna. Lite av rysk roulette
  3: Jag tror att jag uppfyller dina krav och har ändå lyckats missa detta. Något gör jag uppenbarligen fel 😉
  1: Oj, låter spännande. Själv får jag chans på den på hemmaplan, yay

  Trevlig helg

  1. Henke:
   Det känns som att både bloggen och privatlivet är så pass GoT-influerad just nu att fredagsfemman fick vara clean den här veckan (hade ju en GoT-tvåa förra veckan). Ikväll blir det avsnitt 4!

 2. 5. Nicole känns ALLTID bra oavsett vilken film hon dyker upp i…tycker jag.
  4. Lite lustigt hur de där som bestämmer programmen planerar alltså. Sparar all grannlåten till sommaren ordentligt?
  3. Åh, den här soppan har jag följt ordentligt! GO KARIN säger jag bara! Åt h-e med den där Mårten A (har ju aldrig kunnat med de flesta manliga ståuppare ändå så…) och åt h-e med Amelia!
  2. VM!! ÄNTLIGEN!!! Herregud!!! (Och jag har ett litet tips som du kan få vara med i om du vill…har man tur blir det återbäring! Kan skicka det på mailen i så fall!) 🙂
  1. Fin pepp där! Håller på den också..även om jag inte lär se rullen den närmsta veckan…

  Fint väder och fredag! GO HELG!! 🙂

  1. Steffo:
   5. Alltid bra!
   4. Jag hade önskat nåååågon mer film, nån obskyr liten rulle, nåt kul att välja på. Men ibland kanske det kan vara skönt att slippa välja men ändå välja? 🙂
   2. Det låter intressant. Mejla gärna 🙂

   Go fredag! 😀

 3. 5. Lite trött på alla ikon-filmer, men som du säger, Nicole Kidman gör det förmodligen värt.
  3. Alltså… Jag har följt den här debatten om underrepresentationen av kvinnliga komiker länge, och är inte alls förvånad över att Mårten har en lika utvecklad analysförmåga som ett paket filmjölk. Men fy fan vad bra att Karin Adelsköld ba: fuck you Raw och Amelia. Ska på grillfest hos min vän som är komiker och hänger i de här kretsarna i kväll, så jag ser fram emot lite smaskig insideinfo 🙂
  1. Jag är också peppad på X-men. Funderar på att gå i helgen, men har egentligen inte tid. Ha ha ser fram emot att höra vad det är för briljant plan du har! 😀

  1. Cecilia:
   5. Och om inte Nicole gör det värt så kan ingen göra det 😉
   3. Låter som det kan bli supersmaskigt, både grillningen och infon.
   1. Misstänker starkt att min plan skiter sig men det är bättre att ha en plan än att inte ha en. Eller? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.