Fredagsfemman #169

5. Micke Persbrandts podd

Det här är den första gången någonsin som jag upplever att en podd ger mig fysiska åkommor. Jag lyssnade på första avsnittet av I AM av och med Mikael Persbrandt och jag höll på att klia sönder hårbotten. Kliade och kliade och kliade och jag tänkte inte ens på det förrän efter tjugo minuter när det började svida. Det var bland det jävligaste jag någonsin hört. Och nu läser jag att många skriver att avsnitt två är så bra!?! Vad ska jag tro? Ska jag klippa ner naglarna, köpa en duschmössa, trä den över huvudet och testa?

.

.

.

4. Babel

Ett av dom bästa prat-TV-programmen tamejtusan någonsin på SVT är Babel med Jessika Gedin. Det är intelligent TV, det är intressant TV, det är utvecklande, inspirerande, upplysande, vältaligt och roligt. Att titta på Babel gör mig nyfiken, det får mig att vilja läsa och sen surar jag ur en stund för jag inser att jag inte hinner läsa så mycket som jag skulle vilja men ändå, jag älskar känslan av böcker som programmet förmedlar. Det känns som jag får en timme jullov-med-en-hög-med-olästa-böcker-vid-sängkanten i veckan.

.

.

.

3. Game of Thrones

Okej…tre avsnitt in i säsong 5, vad tycker du såhär långt?

.

.

.

.

.

2. Tom Hardy – igen!

Nu finns första säsongen av TV-serien Peaky blinders på Netflix, Child 44 har premiär på bio idag och om ett par veckor är det dags att få Mad Max-feber. Tom Hardy är aktuell i alla tre, han är ständigt aktuell och ändå är det fortfarande många som inte ens vet vem han är. Medvetet eller omedvetet så är det en smart strategi av Mr Hardy att inte fläka ut sitt liv överallt. Han behöver inte det, det räcker bra att han levererar i världsklass på film.

.

.

.

1. Röd dag = ledig dag!

Det är vår, det är fredag, det är 1:a maj, det börjar grönska, tulpanerna har slagit ut och dom allra flesta av oss har en ledig dag idag. Man kan kanske tycka att det är lite fjuttigt att tjonga upp en sån banal sak på första plats men på riktigt….kom igen…det har ingenting med film att göra men livet är bra härligt och den känslan förtjänar definitivt en förstaplats!

.

.