Fredagsfemman #169

5. Micke Persbrandts podd

Det här är den första gången någonsin som jag upplever att en podd ger mig fysiska åkommor. Jag lyssnade på första avsnittet av I AM av och med Mikael Persbrandt och jag höll på att klia sönder hårbotten. Kliade och kliade och kliade och jag tänkte inte ens på det förrän efter tjugo minuter när det började svida. Det var bland det jävligaste jag någonsin hört. Och nu läser jag att många skriver att avsnitt två är så bra!?! Vad ska jag tro? Ska jag klippa ner naglarna, köpa en duschmössa, trä den över huvudet och testa?

.

.

.

4. Babel

Ett av dom bästa prat-TV-programmen tamejtusan någonsin på SVT är Babel med Jessika Gedin. Det är intelligent TV, det är intressant TV, det är utvecklande, inspirerande, upplysande, vältaligt och roligt. Att titta på Babel gör mig nyfiken, det får mig att vilja läsa och sen surar jag ur en stund för jag inser att jag inte hinner läsa så mycket som jag skulle vilja men ändå, jag älskar känslan av böcker som programmet förmedlar. Det känns som jag får en timme jullov-med-en-hög-med-olästa-böcker-vid-sängkanten i veckan.

.

.

.

3. Game of Thrones

Okej…tre avsnitt in i säsong 5, vad tycker du såhär långt?

.

.

.

.

.

2. Tom Hardy – igen!

Nu finns första säsongen av TV-serien Peaky blinders på Netflix, Child 44 har premiär på bio idag och om ett par veckor är det dags att få Mad Max-feber. Tom Hardy är aktuell i alla tre, han är ständigt aktuell och ändå är det fortfarande många som inte ens vet vem han är. Medvetet eller omedvetet så är det en smart strategi av Mr Hardy att inte fläka ut sitt liv överallt. Han behöver inte det, det räcker bra att han levererar i världsklass på film.

.

.

.

1. Röd dag = ledig dag!

Det är vår, det är fredag, det är 1:a maj, det börjar grönska, tulpanerna har slagit ut och dom allra flesta av oss har en ledig dag idag. Man kan kanske tycka att det är lite fjuttigt att tjonga upp en sån banal sak på första plats men på riktigt….kom igen…det har ingenting med film att göra men livet är bra härligt och den känslan förtjänar definitivt en förstaplats!

.

.

9 svar på ”Fredagsfemman #169”

 1. 5. Nej nej nej nej…och nej.
  4. Håller med, Babel är ett program man kan bli sittandes med, fast man tänkt göra annat.
  3. Just nu..mycket snack och lite verkstad…men den som väntar…?
  2. Child 44 låter ändå lite intressant…trots de ljumma kommentarerna från de sk ”experterna”…
  1. Japp! Nu är VÅREN här! Eller….?

  Trevlig helg! 😉

  1. Steffo:
   5. Jag lyssnar. På dig. Det blir nej.
   2. Vi får se imorgon vad denna ”expert” säger 🙂

   Hoppas du också får en trevlig helg! 😀

 2. 5: Varför plåga sig i onödan? Jag får utslag bara av annonsen i Fokus…
  4: Fastnar tvärr sällan framför TV:n och Jessica. Men jag gillade henne i Spanarna när jag lyssnade på det.
  2: På väg att bli filmvärldens störste doldis?
  1: Yay

  Ha en bra fredag!

  1. Sofia:
   5. Det är väl nån liiiiiten cell i huvudet som säger ”det kan inte vara SÅ illa som du tror, ge det en chans till.” Svindumt, oftast, men ibland funkar det ju att inte ge upp. Men vad gäller detta ger jag upp. Nu. Direkt.
   2. Det är han och Kevin Spacey 😉

   Trevlig helg!

 3. 5 Jösses!
  4 Tillsammans med Kobra skälet till att betala tv-licensen
  3 Nu börjar det bli spännande då de kommit längre än vad jag läst.
  2 P.B var/är helt ok men det finns bättre serier att se. Child 44 håller jag tummarna att Nomi är en så liten roll att man missar henne om man blinkar. M.M decenniets bästa film? Höga förväntningar 😉
  1 Tack för den extra dagen som läggs till att sammanställa 20 IUP-samtal.
  Trevlig helg

  1. filmitch:
   2. Va? MM, decenniets bästa film? Har du SÅ stora förväntningar? Wow!! 😀
   1. Lycka till!

   Trevlig helg!

 4. 5. Ha ha ha ahhhh… Det sjuka är att nu vill ju jag lyssna bara för att det verkar så dåligt. Det kanske är på den vägen han fått lyssnare öht?

  4. ÄLSKAR Babel. ÄLSKAR Jessica Gedin. Hon borde även leda Skavlan, eller Gedin som showen alltså skulle heta då.

  3. Well if you musk ask… 😉 Det är väl inga kioskvältaravsnitt direkt, men efter den fenomenala säsong 4 får man ge dem lite andrum kanske? Tror de bygger upp mot något riktigt stort. För första gången är Tyrions air time tråkig, men det är ok. Han förtjänar lite gnäll och skäggväxt.

  Tycker det är sååå skönt att Tommen är kung nu. Inser att Joffrey verkligen skapade en dålig stämning där ingen gick säker. Men det ska bli spännande att se hur Cersei ska skaffa sig en maktposition igen, tycker nästan synd om henne nu när Tommen och Margaery gaddat ihop sig. Älskar Lena Headys skådespeleri. Hennes överrumplade/förödmjukade min när Marg pikar henne om vinet…

  Tänkte lite på ”sexscenen” med Margaery och Tommen. Hur gammal är han egentligen, 14? Misstänker att man fick se så lite av den akten pga hans låga ålder. Right?

  Spännande att se Arya i en ny kontext, gillar vart hon är på väg, att bli nån slags faceless killer? Stark scen med svärdet som hon inte pallade slänga i vattnet vilket påminde mig om att det var Jon som gav det till henne *tårblänk*

  Minst spännande är tyvärr Danys planhalva. Tycker hela grejen med The Unsullied på bordeller och den här nya orden som smyger omkring och dödar är trist. Jag vill ha drakar och invasionsplaner NU. En kvalificerad gissning: nästa avsnitt träffas Dany och Tyrion. Jag tror ser Jorah syftade på Khaleesi när han sa ”I’ll take you to the queen”.

  Och Sansa då. Kan hon lukta sig till Westeros största sadister? Ska bli spännande att se vad hon tar för sig. Anar en ny Catalyn Stark i henne. Undrar om Ramsay kommer att visa sitt sanna jag för henne, eller om han håller sina böjelser utanför äktenskapet så att säga… Trodde faktiskt att Baelish skulle lägga väntarna på Sansa, men det är svårt att läsa den mannens planer.

  En grej som känns lite underlig är: var tog alla wildlings vägen? De hade ju en armé på hundra tusentals och enligt Mance Rayder gick de mot muren för att ta sig söderut. Anfallet pågick EN dag typ, sen var det över. Alla kan väl inte ha blivit dödade av Stannis/Nightswatch eller tillfångatagna? Vart är de nånstans?

  1. Cecilia:
   Tommen….är han ens 14? Det kanske han är? Å andra sidan kanske Margaery är en brådmogen 18-åring? 😉

   Jag tror också på Dany och Tyrion som den nya ”dagens duo” på måndagar. Tror dom kan uträtta storverk tillsammans. Ska bli kul att följa dom två trådarna. Och drakarna vill man ju se heeeeela tiden men jag fattar ju att det inte funkar…men…i alla faaaaaall….jag vill! Blir som en trotsig 4-åring i hjärnan när dom inte dyker upp.

   Och frågan om wildlings är bra. Jag har inget svar. Kanske får vi veta så småningom, kanske inte, det är väl lite av charmen med serien – you´ll never know aaaaanything 😉

   1. Jag tänker att han MÅSTE vara 14 typ, annars vore det riktigt obehagligt. Tänker att Margaery är 25+ i verkligheten men har ingen aning om hur gammal hon ska tolkas vara i GoT.

    Ha ha, dagens duo!

    Det är säkert svårt att få med allt, precis som manusförfattarna antingen glömt bort yngsta Stark-pojken Rickon eller planerar för någon stor comeback i framtiden (fast det känns omotiverat). Nä, man vet fan INGENTING förrän det hoppar upp och biter en i draksvansen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.