Långfredagsfemman #115

5. Långfredagsfilmer på SVT idag

SVT går all in idag har både Kristi sista frestelse (SVT2 kl 22.45) samt Jesus Christ Superstar (SVT1 kl 16.10) på TV-tablån. Men det stora utropstecknet denna långfredag är en film som går på SVT1 kl 09.00 denna morgon, en film jag inte hört talas om. Gangsta Granny heter den och har Robbie Williams i rollistan. Den låter mer spännande än dom andra två filmerna tillsammans.

.

.

.

4. Påskaftonsfilmer på SVT imorgon

Den tecknade filmen Hopp som handlar om en hare (SVT1 kl 16.15) och Blues Brothers (SVT1 kl 00.35) som handlar om två män med solglasögon är filmerna man får hålla tillgodo med imorgon, förutom en film som heter Gangsta Granny med Robbie Williams i rollistan som visas på SVT1 både kl 15.05 och 02.45 inatt. Kostar det gratis att visa Gangsta Granny eller varför dessa repriser?

.

.

.

3. Hellouuu Spidey!

Jag känner mig ganska ensam om att vara pepp på The Amazing Spider-Man 2 men jag ÄR pepp! Jätte. Faktiskt.

.

.

.

.

2. Hyra film hos TriArt

Eftersom jag lyckades hitta ett ställe där Hotell gick att hyra online tänkte jag tipsa om det. På TriArts hemsida finns det en hyrfilmstjänst och jag måste säga att dom har en intressant samling filmer i sitt bibliotek, många filmer som inte är helt lätta att hitta någon annanstans. Själv tänker jag börja med att hyra dom två filmer jag inte sett i Paradis-trilogin och Stefan Jarls Godheten.

.

.

.

1.  Vad kan man hoppas på?

Fint väder? God mat? Lagom svårt gömda påskägg? Lugna lediga dagar? Bra film? Påskmust? Sovmorgon? Brädspelskvällar? Hur det än blir så börjar påskhelgen just precis idag. God sådan till dig, vad du än hittar på.