Långfredagsfemman #115

5. Långfredagsfilmer på SVT idag

SVT går all in idag har både Kristi sista frestelse (SVT2 kl 22.45) samt Jesus Christ Superstar (SVT1 kl 16.10) på TV-tablån. Men det stora utropstecknet denna långfredag är en film som går på SVT1 kl 09.00 denna morgon, en film jag inte hört talas om. Gangsta Granny heter den och har Robbie Williams i rollistan. Den låter mer spännande än dom andra två filmerna tillsammans.

.

.

.

4. Påskaftonsfilmer på SVT imorgon

Den tecknade filmen Hopp som handlar om en hare (SVT1 kl 16.15) och Blues Brothers (SVT1 kl 00.35) som handlar om två män med solglasögon är filmerna man får hålla tillgodo med imorgon, förutom en film som heter Gangsta Granny med Robbie Williams i rollistan som visas på SVT1 både kl 15.05 och 02.45 inatt. Kostar det gratis att visa Gangsta Granny eller varför dessa repriser?

.

.

.

3. Hellouuu Spidey!

Jag känner mig ganska ensam om att vara pepp på The Amazing Spider-Man 2 men jag ÄR pepp! Jätte. Faktiskt.

.

.

.

.

2. Hyra film hos TriArt

Eftersom jag lyckades hitta ett ställe där Hotell gick att hyra online tänkte jag tipsa om det. På TriArts hemsida finns det en hyrfilmstjänst och jag måste säga att dom har en intressant samling filmer i sitt bibliotek, många filmer som inte är helt lätta att hitta någon annanstans. Själv tänker jag börja med att hyra dom två filmer jag inte sett i Paradis-trilogin och Stefan Jarls Godheten.

.

.

.

1.  Vad kan man hoppas på?

Fint väder? God mat? Lagom svårt gömda påskägg? Lugna lediga dagar? Bra film? Påskmust? Sovmorgon? Brädspelskvällar? Hur det än blir så börjar påskhelgen just precis idag. God sådan till dig, vad du än hittar på.

 

9 svar på ”Långfredagsfemman #115”

 1. Jag är mycket pepp på nya Spiderman speciellt då den förra var bra. Ska göra ett försök i veckan att se den.
  Gangsta granny har jag ringat in för att se med tre chanser borde det bli av.
  Tyvärr är det ”fel” Jesus Christ Supertar svt 1 för mycket hippies för min smak men iofs en skelögd Jesus ger ett mänskligare intryck.
  Den Paradise triologin ska jag försöka se. Dottern hade sett första filmen om jag inte missminner mig.
  Ett svt.play tips på samma tema:http://www.svtplay.se/video/1962230/pappas-unga-fru
  Bra dokumentär men äcklig eftersmak.
  Glad Påsk!

  1. filmitch:
   Om Paradis Tro och Hopp bara är hälften så bra som Paradis Kärlek så är dom helt klart väldigt sevärda.

   Tack för filmtipsen! Samma eftersmak som för många ägghalvor alltså 😉
   Glad påsk!

 2. Nummer 3:
  Som det galna Marvelfan jag är så tyckte jag att den förra filmen var ganska usel. Fylld med saker som inte alls stämmer överens med hur Spindelmannen porträtteras i serietidningen.
  http://spoiler-alert.webnode.se/news/the-amazing-spider-man-2012-/

  Uppföljaren kan jag redan på förhand såga eftersom man inte fick rättigheterna till karaktären Rhino och då har man istället slängt in en lätt överviktig Paul Giamatti sittandes i en stor robot som ska likna en noshörning. Marc Webb borde ha sett till att få rättigheterna till den riktiga karaktären Rhino eller helt enkelt skippa det helt. För i nuvarande form är det bara skrattretande!

  1. Robban kollade in på vad du skrev om senaste Spidermanfilmen och kan torrt konstatera att jag tycker ganska precis tvärtom med det är tjusningen med delad smak. Håller dock med om att man kunnat valt en annan skurk än The Rhino om man nu inte fick rättigheterna. Verkar konstigt att just den karaktären inte följde med i paketet. Har för mig att han debuterade i Spiderman.

  2. Robban:
   Det var ord och inga visor! Härlig recension! Jag förstår dina funderingar och aversioner men jag håller inte riktigt med om att filmen på något sätt är dålig. Jag tyckte om den. Mycket. Den kändes fräsch, den var väldigt underhållande och jag var SÅ överraskad över min positiva reaktion 😉

   Kommer du se 2:an eller låter du bli? 😉

   1. Efter att ha sett de olika trailrarna till Spidde 2 så är jag inte direkt frestad av att se den. Framförallt med tanke på Rhino och en urvattnad Jamie Foxx som Electro.

    Men jag ser ju i princip allt som finns att se så jag får nog helt enkelt tvinga mig själv att genomlida 2 timmar och 20 minuter för konstens skull 🙂
    Nu är det dags att sätta sig ner och skriva om filmen ”Joe” med Nicolas Cage i huvudrollen.
    Ha en glad påsk!

    1. Robban:
     Joe? Intressant. Jag var inte överförtjust när jag såg regissörens förra film Prince Avalanche men Joe ser bra ut på pappret. Vilket P A också gjorde i och för sig 😉

     Glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.