Fredagsfemman #271 (jag vet att det är långfredag men jag struntar i det, det blir en helt vanlig lista idag)

5. Ledighetskommittén försöker anpassa sig

Det är klart att ledighet måste premieras och ta sig upp på listan. Påskhelgen är kanske årets bästa röda dagar. Vår i luften, FYRA lediga dagar och inga måsten som har med pynt och paketinköp att göra. Man behöver inte ens köpa nya ”festliga” kläder sådär som reklamen gör gällande hela december. Nä nu blire MYS, bara MYS!

.

.

.

4. Nyfikat

Här kommer ännu ett podcasttips för den som söker något lättsamt men ändå finurligt, intelligent och roligt. Nyfikat är en pod med Anders Jansson och Johan Wester aka han-jag-tänker-tvångsgifta-mig-med-i-mitt-nästa-liv. Dom bjuder in en okänd människa på fika samtidigt via samtal och frågor ta reda på vad denne personen jobbar med. Nyfiket och fika alltså. Nyfikat. Häpp. Eller hipp kanske? Hipp hipp?

.

.

.

3. Trettioplus

”Humorserien Trettiplus speglar livet som ofrivilligt vuxen. Att plötsligt bli bakfull på EN öl, lämnas ensam kvar på jobbet när resten vabbar, börja synka barnafödande, hitta peppen inför den hundrade Tinderdejten eller tvingas överleva alla parmiddagar”, det är vad man kan läsa om den här humorserien på SVT. På pricken skulle jag vilja säga. Plus att det är skitroligt OCH igenkänningsfaktorn är BRUTAL. Kolla in alla avsnitten här.

.

.

.

2. I can´t wait för Paris can wait

Är inte Diane Lane och Alec Baldwin den perfekta casten i en ”vuxenmysfilm”? Och är det inte coolt att Eleanor Coppola långfilmsdebuterar som regissör vid 81 års ålder? Hur som helst, när jag kom till jobbet en morgon och det satt en post-it-lapp på min mörka skärm med orden ”KLICKA, DIREKT!” och jag (självklart) klickade direkt och trailern till Paris can wait gick igång – alltså jag förstår min kollegas förtjusning och jag gör high five på den. Den här filmen ser jag VERKLIGEN fram emot. Kan den bli en ny Under Toscanas sol sett i mysfaktor? [Svensk biopremiär 1 september verkar det som]

.

.

.

1. Håkan! Ikväll!

För alla oss som var där och för alla er som inte var det, ikväll visas Abrakadabra – Håkan Hellström på Ullevi 2016 på SVT1. Så bulla upp med ägghalvor, lax och påskmust eller gummilimpa, hushållsost och folköl eller vad tusan makes you happy, det viktiga är att TV:n är påslagen 21.30-23 och att du är redo för att bli blown away av Sveriges mänskligaste musikant och underhållare. Påsken kan inte bli mycket gladare än såhär, med eller utan skumharar!

.

.

 

Fredagsfemman #165 – Filmiska TV-tips i påsk

5. The tale of Despereaux

Precis NU när denna bloggpost kommer upp, alltså kl 06:00, börjar denna film på TV3. Upp, upp! Så slå på TV:n, duka fram lite frulle, det är långfredag, kom igen! Den är svinmysig, handlar om en mus med jättestora öron! Recension finns här.

.

.

.

4. Handen som gungar vaggan

Ikväll kl 01:00 psykar Rebecca DeMornay loss totalt på Kanal 5. Minns du den, minns du hur ruggig hon var? Det där med barnvakter alltså…..huuuua.

.

.

.

3. Mystic River

Sean Penn, Kevin Bacon och Tim Robbins i en film av Clint Eastwood efter en roman av Denis Lehane. Gubbigt så det förslår men gubbigt på ett bra sätt. Mörkt och spännande. Påskafton kl 00:05 på Kanal 5. Recensionen hittar du här.

.

.

.

2. Sommaren med Göran

Jag tror inte att det bara är jag som börjar längta rätt rejält efter sommaren nu. Imorgon kl 20:00 på Kanal 7 kan du få en försmak av den ljusa årstiden genom Görans (Peter Magnusson) ögon. Roligt, lättsamt och mysigt och det kan vara den enda filmen i världshistorien som prickade mer rätt med en Björn Skifs-låt i soundtracket än vad Guardians of the Galaxy gjorde. Recensionen finns här.

.

.

.

1. Dagboken (The Notebook)

Nu är det som så att för dom flesta av oss väntar en lång ledig fyradagarshelg. Det är fint och skönt på alla sätt. Men det vore väl själva fan om vi bara satt på våra rumpor, käkade chokladkaniner, kokta ägg och mådde bra? Det måste väl ändå till lite bitterljuvt kärleksdrama för att allt ska bli totalmaxat? Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner och Gena Rowlands knackar på på Påskafton, kl 23:50 på TV4. Recensionen finns här.

.

.

Fredagsfemman # 9 – The Påsk Style

5. Jesus från Nasareth
Min barndoms påskar handlade mest om otäckt påskgodis (små ägg med vitt skumkladdigt innehåll) som jag fick av min farmor och Jesus från Nasaret på TV. Mycket har hänt sen dess. Min farmor är död, jag kan köpa mitt eget påskgodis och hela serien om den extremt blåögde Jesus finns att beskåda på youtube.
Del 1. Del 2. Del 3. Del 4.

 

4. Jonas Gardell
”Vi tänker oss gärna Jesus milda kärleksfulla leende. Lägg nu till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild”.

 

3. Jim Gaffigan
Det finns ingen anledning att ha en långtråkig långfredag. Längre.

 

2. Påsk på Södermalm

Den här lilla reklamfilmsnutten innehåller bättre effekter än många svenska spelfilmer. Se och inspireras vettja.


1. Robin Williams
När Robin Williams berättar om Jesus liv så gör han det på ett sätt som bara Robin Williams kan. Häng med nu för här går det undan.