Fredagsfemman # 9 – The Påsk Style

5. Jesus från Nasareth
Min barndoms påskar handlade mest om otäckt påskgodis (små ägg med vitt skumkladdigt innehåll) som jag fick av min farmor och Jesus från Nasaret på TV. Mycket har hänt sen dess. Min farmor är död, jag kan köpa mitt eget påskgodis och hela serien om den extremt blåögde Jesus finns att beskåda på youtube.
Del 1. Del 2. Del 3. Del 4.

 

4. Jonas Gardell
”Vi tänker oss gärna Jesus milda kärleksfulla leende. Lägg nu till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild”.

 

3. Jim Gaffigan
Det finns ingen anledning att ha en långtråkig långfredag. Längre.

 

2. Påsk på Södermalm

Den här lilla reklamfilmsnutten innehåller bättre effekter än många svenska spelfilmer. Se och inspireras vettja.


1. Robin Williams
När Robin Williams berättar om Jesus liv så gör han det på ett sätt som bara Robin Williams kan. Häng med nu för här går det undan.

 

8 svar på ”Fredagsfemman # 9 – The Påsk Style”

  1. Någon Jesusfilm blir det inte på min blogg den här påsken men nu har jag åtminstone fått hört om karln här 😉 Jag fick även bryta min kurs om mänskliga rättigheter i veckan och stoppa in lite religion då flertalet av eleverna inte hade en susning om varför vi egentligen firar påsk.
    Glad Påsk på dig 🙂

  2. Den filmen är verkligen barndomsminnen, tänkte se den igen nu men den verkar ha gjort sitt avtåg från tv-tablån? Suck…
    Glad påsk!

  3. En mycket lämplig fredagsfemma som ju egentligen var alldeles för underhållande för den dagen (det var därför jag läste den först nu 😉

    Glad Påsk för de få dagar som är kvar på denna alldeles för korta helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.