MEAN CREEK

Den unge pojken Sam (Rory Culkin) får stryk i skolan av en tjock pojke vid namn George. Mobbaren George (Josh Peck) går runt med sin filmkamera och gör livet surt för många både fysiskt och mentalt och det verkar som att det inte går att få slut på eländet och göra nåt åt hans taskiga beteende.

Sam sitter med en iskall ärtpåse och försöker kyla ner huvudskadan samtidigt som han berättar för sin äldre bror Rocky (Trevor Morgan) om vad som hänt och tillsammans bestämmer dom sig för att ge igen. På nåt sätt måste dom få George att sluta vara en sån vidrig ursäkt till människa. Dom sätter planen i handling och involverar Rockys två vänner Clyde (Ryan Kelley) och Marty (Scott Mechlowicz från Eurotrip) samt Sams flickvän (Carly Schroeder) och självklart slutar det i en tragedi, hämndlystna planer har en tendens att göra det.

Mean Creek är en såndär film som borde göra så JÄVLA ont att se och grejen är den att halva filmen GÖR ont, den gör svinont, är sjukt bra och hemskt jobbig. Halva filmen alltså. När exakt halva filmen gått borde filmen lika gärna kunna ta slut men då hade den varit 45 minuter lång och klassats som en kortfilm. Å andra sidan hade det antagligen blivit väldens bästa kortfilm.

Det behagliga med filmen, om det nu finns något som är behagligt, är att ingenting är svart och ingenting är vitt. Ungdomarna är som ungdomar är, det finns inga änglar och det finns inga demoner. Det finns på ytan snälla kids som gör jävliga saker och det finns jävliga kids som under ytan är rätt snälla.