EUROTRIP

23 december, 2009

Scotty har en tysk mailkompis som heter Mieke. Han har också en notoriskt otrogen flickvän, en sexuellt frusterad bäste vän, en halvgalen och helskön lillebror och han är kompis med ett udda tvillingpar. Scotty han har precis tagit studenten och hela världen ligger vidöppen framför hans fötter.

Han får för sig att han är kär i Mieke och beger sig på en backpackerresa mot Berlin och den stora kärleken. Med sig får han sin inte direkt svårövertalade kompis som ser en resa till Europa som ett smörgåsbord av ohämmat och skrupelfri sex.

Jag är så glad att jag sket i ful-fodral-fördomen och faktiskt tittade på denna film med visserligen kritiska ögon, men samtidigt med ett vidöppet sinne. För Eurotrip är inte någon tonårsrulle tillverkad enligt Standardformulär 1A, inte på en fläck. Eurotrip är välgjord in i minsta detalj, skådespelarna må vara unga och okända men dom är trovärdiga i varenda scen. Det är ett smart manus som driver med alla våra fördomar och som tar oss på blixtvisit genom Europas kanske inte helt självklara turiststråk.

Matt Damon gör en lysande miniroll i filmen som annars kantas av rätt okända förmågor som jag hoppas ska dyka upp i många filmer framöver.

Ge Eurotrip en chans. Det är svårt att skratta mer på 1,5 timme än jag gjorde – och gör – åt den här filmen.

{ 3 comments… read them below or add one }

Henke mars 12, 2011 kl. 15:21

Detta är en av mina absoluta favoriter. Bra Fiffi.

Svara

f i f f i mars 12, 2011 kl. 23:33

Henke:
Ja, den är förjäkla rolig! 😀

Svara

Henke augusti 7, 2012 kl. 08:30

Säger det igen. Bra revy och helt rätt betyg.

Och så har filmen en hemlig cameo som är hysteriskt rolig och inte så lite överraskande. JAG lovar att inte avslöja vem det är. Så är mitt samvete rent i alla fall…

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: