Fredagsfemman #122 – THE F-LIST

5. Fira Sverige

Idag är det vår nationaldag. Därserman. Jag tillhör den skara medborgare som anser att midsommarafton borde vara vår nationaldag. Det är en dag vi är duktiga på, en dag vi firar med pompa, ståt och tillbehör. 6:e juni, vad är det? En röd dag, en ledig dag från jobbet men mer då? Kanske skulle man fira med en svensk film dagen till ära?

.

.

.

4. Full patte

Vet du inte vad Full patte är, har du aldrig hört talas om det eller kanske hört talas om det men inte sett det, klicka in på SvtFlow och titta. Komiskt totalt gränslösa tiominutersavsnitt (min personliga favorit är avsnitt 2) av och med Bianca och Tiffany Kronlöf.

.

.

.

3. Fantastiska IMAX!

För en vecka sedan var jag i London och såg Godzilla i 3D på IMAX-biografen Odeon vid Waterloo Station. Det är den största duken i hela Storbritannien, 20 meter hög och 26 meter bred. Även den mest negativa Godzilla-tittaren hade bajsat på sig av upplevelsen, jag gjorde det nästan fast jag redan hade sett filmen. Men jag måste säga att IMAX är ett sätt att se film på som klår det mesta annat och jag är otroligt glad att SF meddelat att en IMAX-biograf ska stå klar i Solna hösten 2015. Några år för sent men bättre sent än aldrig. Jag kan dock inte låta bli att känna att vi är sist på bollen… Jag menar, Sverige har ingen IMAX och Polen har tre. What´s the catch?

.

.

.

2. Filip och Fredriks hejdundrande podcastfest

Globen. Igår. Fullsatt. Kanonplatser. Glatt sällskap. Filip och Fredrik firade sitt 200:e podcastavsnitt med en helkväll på Globen. Ibland är det faktiskt schysst att ha hybris, vad annat kan man kalla idén att hyra Globen bara sådär? Men ibland blir det bra och igår blev det toppen på ALLA sätt och vis!

.

.

.

1. Filmspanarträff

Imorgon är det sista filmspanarträffen innan det lilla sommaruppehållet. SOMMAR-uppehåll?! Är det sommar nu? Redan? Var det inte jul häromdagen? Nåja, hur det än är med den saken så är det jag – moi – som väljer film imorgon och det ska bli roligt. Jag ska välja mellan en film och samma film. Hua så spännande. Vi ses imorgon filmspanisar.