Fredagsfemman #122 – THE F-LIST

5. Fira Sverige

Idag är det vår nationaldag. Därserman. Jag tillhör den skara medborgare som anser att midsommarafton borde vara vår nationaldag. Det är en dag vi är duktiga på, en dag vi firar med pompa, ståt och tillbehör. 6:e juni, vad är det? En röd dag, en ledig dag från jobbet men mer då? Kanske skulle man fira med en svensk film dagen till ära?

.

.

.

4. Full patte

Vet du inte vad Full patte är, har du aldrig hört talas om det eller kanske hört talas om det men inte sett det, klicka in på SvtFlow och titta. Komiskt totalt gränslösa tiominutersavsnitt (min personliga favorit är avsnitt 2) av och med Bianca och Tiffany Kronlöf.

.

.

.

3. Fantastiska IMAX!

För en vecka sedan var jag i London och såg Godzilla i 3D på IMAX-biografen Odeon vid Waterloo Station. Det är den största duken i hela Storbritannien, 20 meter hög och 26 meter bred. Även den mest negativa Godzilla-tittaren hade bajsat på sig av upplevelsen, jag gjorde det nästan fast jag redan hade sett filmen. Men jag måste säga att IMAX är ett sätt att se film på som klår det mesta annat och jag är otroligt glad att SF meddelat att en IMAX-biograf ska stå klar i Solna hösten 2015. Några år för sent men bättre sent än aldrig. Jag kan dock inte låta bli att känna att vi är sist på bollen… Jag menar, Sverige har ingen IMAX och Polen har tre. What´s the catch?

.

.

.

2. Filip och Fredriks hejdundrande podcastfest

Globen. Igår. Fullsatt. Kanonplatser. Glatt sällskap. Filip och Fredrik firade sitt 200:e podcastavsnitt med en helkväll på Globen. Ibland är det faktiskt schysst att ha hybris, vad annat kan man kalla idén att hyra Globen bara sådär? Men ibland blir det bra och igår blev det toppen på ALLA sätt och vis!

.

.

.

1. Filmspanarträff

Imorgon är det sista filmspanarträffen innan det lilla sommaruppehållet. SOMMAR-uppehåll?! Är det sommar nu? Redan? Var det inte jul häromdagen? Nåja, hur det än är med den saken så är det jag – moi – som väljer film imorgon och det ska bli roligt. Jag ska välja mellan en film och samma film. Hua så spännande. Vi ses imorgon filmspanisar.

16 svar på ”Fredagsfemman #122 – THE F-LIST”

  1. Johan:
   Otroligt, verkligen otroligt att ljudet var så illa. Hade inte jumbotronen varit precis ovanför huvudet och jag hade kunnat läsa på läpparna så hade jag bitvis inte hört ett ord.

   Vilken otippad uppslutning av filmspanare i Globen! Det blev en filmspanarträff light igår, synd att du inte var med efteråt. Vi ses imorgon!

 1. 4. Även jag har fallit totalt för denna duo! Gränslöst var ordet. Blir spännande att se vad de tar sig för längre fram.

  2. Den bästa sortens hybris! Kommer alltid älska dem för att de vill framåt och vågar spränga gränser. Inte felfritt igår och synd om dem som inte kunde höra, men stundtals var det verkligen helt fantastiskt.

  1. Kul att träffa er igen efter F&F igår, i synnerhet eftersom varken jag eller Tommy kan komma imorgon. Men ha det så trevligt och hälsa alla!

  1. Niklas:
   4. Ja, verkligen. Dom är ju helt galna. Superhärligt! 🙂

   2. Stämningen var ALLT igår, det var bara kärlek ända in i kaklet. Och Filips min när han hängde i vajrarna och det gick upp för honom hur läskigt det var. Obetalbart. 🙂

   1. Ja det var skoj att vi kunde synka en liten träff igår. Hoppas vi ses på nästa träff!

 2. 2. Väldigt kul att varit med och det var en riktigt najs show. Otroligt skitigt ljud vilket känns synd, men stämningen var härlig och den gjorde mycket av kvällen för mig.

  1. Ha det så kul imorgon! Jag hostar ett grillparty imorgon som ”förfest” inför släktresan till Rhodos och missar träffen. Kommer dock se filmen redan ikväll. Tompa levererar alltid!

  1. Henke:
   2. Superkul ju, en hel del skratt och fniss även om mötet med en annan podcastfavorit och ”Tjena Sigge” var min höjdpunkt för kvällen. Hahahaaa! Klockrent! Det gjorde du bra! 😀

   1. Kul att du hinner med att se och skriva om filmen, det finns klara risker/förhoppningar med att filmen blir – som Tommy sa igår – en vattendelare. Ha så kul du med imorgon OCH på resan 🙂

 3. 4. Jag tycker tyvärr att Full Patte har blivit sämre för varje avsnitt, även om jag gillar ”råmaterialet”, och karaktärerna och poängen med programmet. Hoppas de får göra mer, men att de kanske putsar lite mer.

  3. Alltså, då skulle ha sett mig på bion i Falun igår… Satt med ett par riktigt kassa 3D-glasögon på näsan som halkade ner så fort jag rörde minsta på huvudet. 3D genom två par glasögon gör sig helt enkelt inget vidare. Hur kollar man på IMAX, är det ”vanlig” bio fast fett stort?

  1. Jag kommer inte på träffen, men förberedde mig och tjuvkollade på Edge of Tomorrow redan i går (3D-tjafset i Faluns biograf). Lägger upp min recension samtidigt som er (onsdag va?) Hoppas ni får det trevligt! 🙂

  1. Cecilia:
   3. Det är svårt med glasögon-på-glasögon, jättesvårt med synskärpan. Det kan vara svårt ändå med 3D men med dubbla brillor är det extra tjorvigt. Jag såg IMAX 3D, alltså JÄTTEduk, jäääättestoooora glasögon och helt knivskarp 3D. *klappar händerna och dregglar lite*

   1. Japp, onsdag morgon. Kul att du hann med att se filmen 🙂

 4. 5: Ja, att göra om det hela till röd dag har liksom inte tagit bort den här 40-talsstämpeln som jag upplever att 6 juni har. Det kommer egentligen aldrig att bli ”nationaldagen”, utan är för evigt fast i det gammeldagsa ”svenska flaggans dag”.
  3: Avis! Men snart är det min tur också, får hålla tummarna för att det är en lika bra film som går i mitten av augusti.
  1: Yay, ses 🙂

  Trevlig fortsättning på fredagskvällen

  1. Sofia:
   5. Håller med. Samtidigt verkar ju norrmännen ha så kul på sin dag. Å andra sidan firas det på Skansen men hur mycket lockar det? Knepigt det där…
   3. Jag håller alla tummar jag har. Å andra sidan skulle precis vilken film som helst vara cool(-are) på IMAX så ni kan nog vara lugna 🙂
   1. Yupp. Ses imorrn 🙂

 5. 5. Firade nationaldagen i stadshuset. Bättre blir det nog inte. Tyvärr var det då ordentligt fiaskobetonat.

  1. Sommaruppehåll, vad skall det vara bra för? Sommaren är ju enbart till för att svalka sig i biomörkret. Nåväl, ses imorgon.

  1. Carl:
   5. Såg det du skrev på Twitter men vad var det som hände?

   1. Är vi tillräckligt många som är icke-semestrande i juli och vill ses så är det klart vi kan få ihop en träff då med ju. Vi kollar det imorgon 🙂

   1. De lockade med fika, men det räckte inte till alla. Och det var efter att man fått genomlida en timme av pekpinnefyllda tal från våra borgarråd och körsång som saboterades helt av ogenomtänkt ljudteknik. Hela tiden tröstade man sig med att det i alla fall skulle bli kul att mula i sig en kanelbulle i Gyllene salen, men där fick man alltså bara köa för att få besvikelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.