REVOLVER

14 januari, 2011

Jake Green (Jason Statham) är en första klassens buse med ständiga bad-hair-days. Han har suttit massor med år på kåken, har buntvis med pengar i ett bankfack och en rätt bra intuition som han inte lyssnar på.

Jake Green satt alla dom där åren i fängelset oskyldigt dömd för ett brott gangsterbossen Dorothy Macha (Ray Liotta) stod bakom. Åren i fängelset spenderade han i en cell mitt emellan en storstötarnas mästare och ett schackgeni och Green lyckades såklart snappa upp en hel del av deras kunskaper. Så mycket att när han väl är en fri man ger han sig ut efter Macha och lyckas spela av honom en gigantisk summa pengar, vilket såklart resulterar i att Macha, den ocharmige solariebrände tandblekte fan, sätter alla sina män på att döda Green.

Sen får Green små lappar tilldelade sig, som mystiska skrivmaskinsskrivna intuitionsbevisen – plus en ovanlig blodsjukdom och diagnosen tre dagar kvar att leva.

Jag slutar där. Jag vill inte berätta mer. Jag tycker nämligen du ska se filmen.

Om Lock, stock and two smoking barrells var Guy Ritchies partykostym så är Revolver den där galna pudelrockarperuken från Buttericks.

Om Snatch var Guy Ritchies Dry Martini så är Revolver den där TUNNAN med kalamataoliver, direktimporterade från nån liten ekoodlare i Grekland (men nånting säger mig att kalamataoliver är svarta och att man har gröna oliver i Dry Martini, men vad vet jag, jag dricker inte sånt bjäfs).

Hur som helst så är Revolver en sjukt underhållande film som med fördel lyssnas på med hörlurar, för filmmusiken är en stor del av upplevelsen, liksom Jason Stathams stencoola berättarröst.

Vad är det med mig och den nyvunna fascinationen för brittiska män i öronen?

{ 12 comments… read them below or add one }

addepladde januari 14, 2011 kl. 10:29

Både du och Plox hyllar och ger den fyror, samtidigt som de flesta i min bekantskapskrets sågar och ger tvåor. Filmer som slår så olika är väldigt intressanta. 🙂

Svara

Plox januari 14, 2011 kl. 12:58

Haha ja det är lustigt Adde. Jag gillade som sagt filmen minst lika mycket som dig Fiffi, i övrigt verkar ju mer eller mindre alla andra vara överens om att det är en skitfilm.

Skrev ett par rader om filmen här: http://www.plox.se/?p=1052

Restaurangscenen är bland det snyggaste jag sett, någonsin: http://www.plox.se/?p=1164

Svara

f i f f i januari 14, 2011 kl. 13:09

addepladde:
Håller med dig. Såna filmer är bra mer intressanta än filmer som hyllas – eller sågas – av ALLA, vilket osökt får mig att tänka på filmen jag ska se idag: Winter´s bone. Har inte hört ett ont ord om den. Kan bli spännande 😉

Svara

f i f f i januari 14, 2011 kl. 13:10

Plox:
Äsch, Revolver är ingen skitfilm. Även om många kanske inte tycker fullt lika bra om den som du och jag så är det banne mig inte skit.

Svara

Gubbkepsen januari 14, 2011 kl. 23:16

Jag skyller allt på Madonna…

Svara

f i f f i januari 15, 2011 kl. 09:43

Gubbkepsen:
Allt? Att Ritchie ballade ur eller att han blev nåt överhuvudtaget?

Svara

filmitch januari 15, 2011 kl. 11:03

Hade svårt för Revolver gillade den inte alls, kanske inte en skitfilm utan mer en jahafilm.

Svara

Jojjenito januari 15, 2011 kl. 18:24

Kalamataoliver är väl brunaktiga.

Jag var inte stormförtjust i Snatch så chansen är att jag inte gillar Revolver, men jag kommer nog se den nån gång när jag är sugen på en meningslös bagatell fylld med våld. 😉

Svara

Gubbkepsen januari 15, 2011 kl. 20:35

Att han ballade ur… Sherlock Holmes var ju filmen han ballade in med igen… Post Madonna 🙂

Svara

f i f f i januari 15, 2011 kl. 21:24

filmitch:
Jaha ;D

Svara

f i f f i januari 15, 2011 kl. 21:25

Jojjenito:
Jag gillade inte Snatch alls direkt… För mig är Revolver Ritchies klart bästa film.

Svara

f i f f i januari 15, 2011 kl. 21:26

Gubbkepsen:
Där kan jag inte hålla med dig eftersom jag tyckte Sherlock Holmes var rent skräp. Men det var innan jag insåg att jag tyckte Robert Downey Jr var snygg. Kanske ska se om den? 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: