RHINESTONE

I dagar som denna är det inte helt enkelt att vara ”Stalloneofil”.

Efter den inte alltför genomsköna insatsen i The expendables får jag försvara honom som ett mobbat barn i en sandlåda, men det är ett jobb jag gärna gör. Jag minns nämligen när det var annorlunda.

Jag minns hur det var när han gjorde filmer ingen jävel mer än jag såg. Jag minns också hur det var när han var man nog att inte behöva gömma sig bakom trimmade handeldvapen för att skådespela.

I Rhinestone spelar Stallone Nick Martinelli, en New York-baserad taxichaffis som hamnar mitt i en vadslagning. Jake (Dolly Parton) är countrysångerska och har slagit vad om att vem som helst kan sjunga country och att hon kan göra en countrystjärna av just denne vem som helst. Vem är då vem som helst? Jo, taxichauffören Nick såklart!

Det här är sååå charmigt! Jag smälter som en smörklick i en gjutjärnspanna. Stallone och Dolly är ett sånt omaka par i varenda sammanhang jag kan komma på att bara idén att sammanföra dom gör mig alldeles varm i bröstkorgen.

Rhinestone är en komisk pärla i filmhistorien och en film som det knappt går att få tag på nuförtiden. Men jag har soundtracket på LP-skiva! Det borde ha blivit en sån platta som finns i alla svenska hem (lite som Främling med Carola, Sarah med Mauro Scocco, Forever young med Alphaville eller vad som helst med ABBA) men av nån outgrundlig anledning känner jag mig rätt ensam om att ha den på en hylla i vardagsrummet.

Men, alltså, titta på det här knastriga klippet.
Är det inte stor och njutbar komik så säg?

 

14 svar på ”RHINESTONE”

 1. Skrev en kommentar här förut som måste försvunnit någonstans. Jag glömde nog trycka på skicka kanske.

  I vilket fall, jag har faktiskt inte sett denna. Har dock läst om den och den verkar ju helskön. 🙂

 2. Jag har sett det mesta med Sly, men den här har jag lyckats missa. Skådespelarmässigt så gör han en bra roll i Copland. Men han ska ju göra action, som Cobra, Tango & Cash och Cliffhanger.

 3. Micke:
  Självklart, det är action han SKA göra och det är action han gör bäst – men – att se honom sjunga countrylåtar med hela sin italienska själ och hela sitt kallhamrade rambohjärta det är bara så jävla jävla rart!

 4. Ser ut att vara en innovativ tagning på Pygmalion. Vad skulle 2010-talets motsvarigheter vara: Jason Statham och Madonna?

 5. HAHAHAHAHA Rhinestone! Sly å Parton, båda bra var och en för sig, men nej nej nej inte tillsammans. Okej att det var många år sen jag såg den, men det här är ungefär lika bra som Stopp! Annars Skjuter Morsan Skarpt. Nej, den här glömmer vi och går vidare i Stallones filmografi.

 6. Jaaa, Kicki Danielsson var ju ett så uppenbart kort att jag totalt missade det, tänkte inte tillräckligt lokalt. Fast mer Statham än Owen, Owen är inte tillräckligt stel och actionpuckad. Eller varför inte Segal?

 7. Surskägget:
  Jo, jo, jo, dom är VISST bra tillsammans! 😀
  Rhinestone går inte att jämföra med Stopp! Annars skjuter morsan skarpt, inte på en fläck 😉

 8. Hahaha… Nja, Harrison Ford tycks ju ändå ha en viss distans, det bör väl nästan vara någon som är totalt humorbefriad — Ralph Fiennes? Och Anna Book?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.