36 svar på ”Se Vägen alldeles gratis.”

 1. Tack för tipset! Ska verkligen försöka klämma in en tittning. Har du provat headwebb? Funkar det bra? Du kanske ska höra av dig till de olika leverantörerna och säga att du vill göra etttest på din blogg? Om du får det får jag föreslå filmerna du ska titta på då???

 2. Joel Burman:
  Nix, har inte provad Headweb. Än. 😉
  Jo, jag tittade lite på Vägen för att se att det funkade innan jag länkade till sidan, men bortsett från det har jag inte provat.

  Jag skulle gärna provtitta både Headweb och Voddler men jag har provat Voddler och dels blir jag galen på detta jävla buffrande, dels vill jag inte pröjsa 39 kronor för amerikanska moralpredikningscollagefilmer som ska låtsas vara komedier men ändå bara handlar om att knulla. 😉

  Men som svar på din fråga, javisst, skulle det otroliga hända att dom låter mig provtitta och sen skriva om det på bloggen så kan du absolut få välja film(er).

 3. Jag tycker du ska slänga iväg ett mail, du har ju säkerligen besöksunderlag och flasha lite med presslegget (nämn att du har det) tror faktiskt att många läsare skulle vara intresserade av ett sådant test. Just nu är det lite som att köpa grisen i säcken. Dom borde se det som ett bra steg i sin marknadsföring.

 4. Jag har använt och testat Headweb sedan tidigare och tycker att det fungerar utan problem. Det är dessutom den enda svenska sidan där man lagliga kan se film från om man har ett Linux-operativsystem.

  Sen tycker jag hela kampanjen kring Centern och Vägen känns lite märklig. Beroende på sina politiska åsikter så kan man ju tolka det hela åt den hållet eller det andra. Fast vi neutrala filmälskare får väl tacka och ta emot för en gratis och förhoppningsvis kvalitativ film:) Såg att du uppskattade filmen i alla fall så jag får ge den en ärlig chans.

 5. Nit89ram:
  Jag vet inte heller riktigt hur dom tänkte, men kanske var Vägen den enda relativt nya filmen dom kunde, om än på långsökt väg, få ihop med sitt partiprogram. Jävligt långsökt om du frågar mig 😉

  Men, som sagt, schysst med gratisfilm och ja, jag uppskattade den såtillvida att tårkanalerna blev rensade en gång för alla 😀

 6. fiffi: Trevligt:)

  Sv: Jo, Voddler gav jag också upp för en tid sedan. Visst, programvaran har blivit bättre och stabilare sedan jag testat det första gången, och utbudet har blivit lite bättre.

  Men i och med att det enbart fungerar till Windows och Mac så blir det inte intressant för mig som kör Ubuntu (Linux). Då är Headweb som sagt det enda alternativet idag.

 7. Nit89ram:
  Och hos mig buffrar Voddler så jag blir galen efter tre minuter. Det funkar inte att hålla på med det då.
  Utbudet tycker jag fortfarande är pinsamt dåligt, i alla fall sist jag kollade. Det är visserligen nån månad sen, det kanske har ändrat sig sen dess.

 8. Det här är verkligen ett ämne som bör tas upp ordentligt. Distributions bolagen måste förstå att det här kan bli en stor inkomstkälla för den som lyckas skapa ett bra interface som är användarvänligt med ett stort film utbud.

 9. Joel Burman:
  Absolut. Jag till exempel skulle använda det hur mycket som helst om jag visste att det funkade och jag fick valuta för pengarna.

  Men vi får väl se om Headweb nappar på idén.

 10. Joel Burman:
  Helt klart!
  Problemet idag är tyvärr filmbolagen själva som ironiskt nog gör det svårt för sina användare att vara lagliga via internet.

  Headweb till exempel gick tidigt ut att man skulle köra DRM-fritt, för att underlätta för sina användare och för att bli operativsoberoende, precis som jag vill ha det. Tråkigt nog så gick inte alla filmbolag med på detta och vissa filmer måste tyvärr idag visas via Silverlight, vilket gör att alla operativsystem inte kan titta på dessa filmer.

  Headweb har varit väldigt tydliga med att man måste tänka på användarna först och att filmbolaget inte underlättar för detta.
  Finns bland annat att läsa lite här:
  http://www.idg.se/2.1085/1.255944/headweb-planerar-for-filmens-framtid-pa-webben

  Så jag tycker att man ska stödja Headweb i så stor grad som möjligt. För de försöker i alla fall ta kampen mot filmbolagen och då är det upp till oss användare att visa att vi uppskattar detta:)

 11. Men alla ni som använder detta (oavsett Voddler eller Headweb), har ni alla kopplat till projektor eller ngt annat för tittning? Själv fick jag tillgång til Voddler innan sommaren, var inne och kollade lite och har sedan inte varit tillbaka eftersom jag inte kan tänka mig att sitta och titta på film på min bärbara dator.

 12. Det är nog bara en vanefråga. Jag har sett film på laptop hur länge som helst, så för mig är det inget konstigt. På med hörlurar eller koppa in bra högtalare, så är det bara lägga sig i sängen med datorn på magen.

  Ibland tycker jag nästan att man lättare kan leva sig in i filmer via datorn. Å andra sidan är det lätt att man slänger upp internet om filmen blir tråkig.

 13. Tack för väldigt bra information i dessa inlägg! Har nu provat headweb för första gången i samband med Centerns gratisvisnnig och jag måste säga att "analog" filmuthyrning har fått sig en seriös konkurrent iom det här.
  Jag kollade på min laptop och ett i normala fall ytterst svajjigt trådlöst nätverk (ska byta ut routern) men hade inga störra problem och när det väl behövdes buffras så gick det blixtsnabbt. Fungerade väldigt bra faktiskt. Sen vet jag inte om det är representativt för resten av siten och utbudet. Där ser jag fram emot ditt omdöme Fiffi. Det som jag saknar är naturligtvis extramaterial och dyl. men det kanske ingår sådant bland deras filmer också?

 14. Joel Burman:
  Kul att det funkade bra. Jag ska som sagt sätta tänderna i Headweb nu i veckan och jag hoppas att det går lika bra med mitt svajiga bredband 🙂

 15. Klämde också filmen tidigare under dagen. Har bara positiva saker att säga om HEadweb. Helt problemfritt, vilket är raka motsatsen till Voddler.

  Ska försöka knåpa ihop en text om själva filmen också inom de närmsta dagarna. 🙂

 16. addepladde:
  Kul att det funkade även för dig. Det är ju ett smidigt sätt att se film OM det funkar problemfritt 🙂

 17. Jag brukar ha problem att streama youtube och svtplay i vanliga fall trådlöst men headweb fungerade oväntat bra men det är klart att det är mindre kul om man sladdar laptop till TV och behöver springa fram till tv:n för att klicka fram buffring när den får stopp.

  Vad jag reagerar mest positivt på är att buffringen funkar så smidigt. Jag brukar ha problem med just det på mitt trådlösa nätverk.

  Ska bli väldigt spännande att höra vad ditt omdöme om headweb blir.

 18. Ska bli trevligt att läsa din recension kring Headweb. Sidan är egentligen den enda vettiga för tillfället på den svenska marknaden och förtjänar all publicitet dem kan få.

  Angående Telias Filmutmaning så är 196 rätt verkligen inte fy skam. Vissa frågor var riktiga svåra. Pratade tidigare med Joel Burman om att vi ska försöka samla ihop alla filmbloggars svar i en lista, för att låta alla få skina i rampljuset. Som bloggpriset där man tipsar om andra bloggar fast med lite tävling och besserwisser-inslag:)

 19. Nit98ram:
  Den där listan låter kul även om just mina poäng kanske inte är så mycket att skryta med. 😉

  Fixar du en sån lista på din blogg?

 20. fiffi:
  Nä, det förstår jag. Samma här, men det är ändå trevligt att försöka samla så många olika filmbloggar på samma ställe.
  Ska försöka fixa en lista under morgondagen.

 21. Nit89ram:
  Tanken är jättegod och en sån lista går väl att göra relativt enkel?

  Säg till när du är klar så länkar jag 🙂

 22. Trevligt initiativ med bannern. Hoppas nu att många verkligen vill ställa upp.

  Angående ditt resultat så tycker jag allt att du kan få göra om testet. I och med att du gjorde testet innan jag lade upp tävlingsinlägget, så får du min tillåtelse att göra om det. Hoppas bara att du får bättre den här gången bara;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.