Solitary man

2 november, 2010

Michael Douglas på rask promenad genom stan till tonerna av Johnny Cash´s Solitary man, så börjar den här filmen och redan där är jag såld.

Det är nåt så sjukt mysigt med Michael Douglas-filmer. Det kan vara hans röst, han har liksom ett tonläge som ingen annan. När han pratar känner jag mig hemma, det är safety goes stämband liksom.

Michael Douglas spelar Ben, en 60-årig före detta bilhandlare med hjärtfel vars enda drivkraft i livet är att få unga tjejer på kroken för en svettig natt – max. Han har en ex-fru som tycker om honom (Susan Sarandon i grym urringning och äkta rattar), en dotter (Jenna Fischer) som är rätt tveksam till sin fars beteende och ett barnbarn som inte får säga morfar utan bör tilltala honom med ”Kapten Ben”.
Ben är tillsammans med Jordan (Mary-Louise Parker) och ska ta hennes dotter (Imogen Poots) till Boston för att försöka förhandla in henne på en skola där.

That´s it. Jag avslöjar inte mer. Jo, jag kan säga att Danny DeVito spelar Bens gamla kompis och att Jesse Eisenberg verkar vara precis överallt där jag vilar mina ögon just nu, men vad gör det? Han är bra.

Solitary man över lag är en bra film. En potent film, en välgjord film, en film att tycka om. För mig pendlar den mellan en fullpoängare och en välhängd trea men jag tycker det är jobbigt att se Michael Douglas som ska spela sjuk samtidigt som jag vet att han ÄR sjuk. Han känns gammal och jag blir lite rädd att det här är den sista filmen jag får se honom i.

Jag saknar honom alltså innan han är borta och det är ju dumt. Jättedumt. Istället borde jag ställa mig upp, sträcka fram en jättebukett långa röda rosor och säga TACK! Tack Michael Douglas för att du är så JÄVLA JÄVLA bra!

{ 14 comments… read them below or add one }

Joel Burman november 2, 2010 kl. 08:48

Kul! Jag såg den här för någon dag sen och j*vlar vad bra den var. Enda jag hakade upp mig på var slutet. Men spelet (framförallt Devito) var jättebra!

Håller med om att det är lite tragiskt att han magrat bort sen dess men man får nog inse att det här nog var sista Michael Douglas filmen han gjorde för dom håller alltid grymt hög klass när han briljerar i en bra huvudroll.

Svara

Sofia november 2, 2010 kl. 09:07

I det här fallet låter det ju nästan som om det skulle kunnat vara en "fördel" att veta att detta antagligen kommer att bli den sista filmen, man uppskattar den desto mer.

Vad gäller Diouglas själv befinner jag mig på gärdsgården. Å en sidan kan han verkligen vara fruktansvärt bra å andra sidan är det något otäckt och lite småäckligt över honom. Jag kan inte hjälpa det och inte heller förklara varför.

Svara

Joel Burman november 2, 2010 kl. 10:09

Sofia: Beror inte det på att du tar in detaljer ifrån hans privatliv i bedömningen. Han har ju inte varit någon ängel tidigare direkt.

Svara

movieshine november 2, 2010 kl. 12:11

Nähe? Nu blev jag förvånad! En riktig kalkonrulle det här!

Svara

D RL-FILM freak november 2, 2010 kl. 15:44

Aha, då får jag adda ännu en film på min måste-se-lista. Tack för tipset 🙂

Svara

Sofia november 2, 2010 kl. 18:18

@Joel: Tror inte det, jag har i princip noll koll på herr Douglas dy's privatliv. Det är något med hans ansikte…

Svara

f i f f i november 3, 2010 kl. 07:53

Joel:
Håller med om slutet. Det var lite "hoppsan", lite konstigt. Jag hade velat se mer.

Svara

f i f f i november 3, 2010 kl. 07:54

Sofia:
Det här kanske är filmen som gör att du förstår Michael Douglas storhet till fullo? ;D

Svara

f i f f i november 3, 2010 kl. 07:54

movieshine?
Kalkonrulle??? Tyckte du verkligen det?

Svara

f i f f i november 3, 2010 kl. 07:55

D RL:
Tycker jag absolut du ska göra 🙂

Svara

RJ november 3, 2010 kl. 09:54

Har bara sett trailern till denna men din text får mig att vilja se den. 🙂 Vad stjärnspäckad den är!

Svara

Joel Burman november 3, 2010 kl. 10:32

Movieshine: Kan bara hålla med Fiffi, säker på att det var den här filmen du såg???

Svara

movieshine november 3, 2010 kl. 14:56
Sofia november 4, 2010 kl. 05:10

Ja, den låter definitivt värd att testa (sorry, Movieshine 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: