Splinter

Vad tusan skriver jag för smart om den här filmen då?

Jag skulle kunna fnula på den här recensionen tills jag kan spela gurka över kindbenen, jag skulle ändå aldrig få ur mig nån vettigt.

En muterad igelkotte överfaller en bensin-stationskille, ett omaka par ska tälta i skogen, en känslomässigt störd man och hans yngre knarkande tjej tvingas överge sin bil och dom tar det omaka paret och deras bil som gisslan och tvingas stanna vid en övergiven bensinstation för att tanka och där är såklart den där sönderbitna killen som nu blivit alldeles blodtörstig, kleggig och taggig.

För tusan, det går att göra film av allt och i muterade-djur-genren finns det verkligen ingen kvalitetskontroll, på gott och ont. I Splinters fall är det av godo för fanns det någon form av smakpolis i området så skulle den få ett stort jävla körförbudsklistermärke på motorhuven. I mitt fall just denna gång var det av ondo för det hade besparat mig visserligen bara 81 minuter av mitt liv, men det blev 81 minuter rent skitliv och 81 minuter är ändå 81 minuter och hade det varit mitt livs sista 81 minuter hade jag dött jävligt bitter.

Filmitch tycker inte riktigt som jag. Han är aningens mer förlåtande.

7 svar på ”Splinter”

 1. Jag tyckte den var sisådär halvbra då har ett gott öga till belägringsgenren 😉 Tänk vilka genrer man kan få till 🙂
  Efter att ha oavsiktligt chockat din son med en blodig bild, har han hämtat sig än?, gjorde jag faktiskt om lite – skippade bilder från filmen och tog affischer istället. Det blev till det bättre, tycker jag 🙂

 2. filmitch:
  Jadå, han hämtade sig, men det tog ett tag 😉 Där ser man hur tokigt det kan bli med barn och internet även om det nu var jag som klickade och han satt bredvid. Men läskiga bilder kan ju dyka upp var som helst. Han fick sig en liten tankeställare, precis som jag – och du 😉

 3. Haha, jag kan ändå inte låta bli att älska tanken på en muterad (och därmed givetvis blodtörstig) igelkott 😀

 4. jag gav den en 2:a 🙂

  Detta är en independent skräcks, dvs ingen jättebudget, och filmer blir lite därefter. Filmen börjar lugnt med en campingscen, men börjar rätt så fort igen med händelser, först kidnappsdramat och sen det oväntade hotet från skogen.

  Det är mer eller mindre fyra skådespelare med i filmen, all fokus är på dessa, vilket gör storyn begränsad, men samtidigt då fokuserad på dessa karaktärer. Handingen läggs mest i och runt en bensinmack, så där finns också en begränsing på vad som an hända, hur många offer…

  Effekterna är från hyffsade till b-aktiga. Manuser är inte klockrent, men fungerar överlag. Skådespelarna gör också ett hyffsat jobb. Filmen håller en spänningsfaktor, som gör att man håller sig vaken, och vill se slutet. Den blir aldrig ritigt tråkig.

  Den största nackdelen förutom de begränsingar som är nända så är det vissa delar, en speciall effekt, där en "hand" jagar sitt offer. Det är skrattretande dåligt. Är det Familjen Addams goes bad man tittar på, börjar man undra.

  Men tanke på budgeten så är detta väl en hyffsat bra b-film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.