TÄVLING

Jag har gått från en liten kobent rookie på filmrecensionsrinken till att hamna överst på Bloglovins lista över filmrecensions-bloggar i Sverige. Det är tamejfan värt att fira!

Istället för att skicka en kletig tårta till dig som läser och prenumererar på bloggen så tycker jag att det skulle sitta finfint med en TÄVLING.

Det jag vill veta är vilka tre filmer som är dina favoritfilmer och en kort liten förklaring till varför.
Du kan mejla mig på fiffisfilmtajm@fegus.se eller skriva i kommentarsfältet, du gör precis som du vill. Vinnaren utses onsdagen den 17 mars.

Vad vinsten är? Det är ett filmpaket bestående av tre stycken petigt och personligt utvalda Fiffis-filmtajm-guldkorn och du väljer själv om du vill ha dessa på DVD eller tummade VHS.

Självklart kommer jag även att recensera vinnarbidraget inom en snar framtid.

Lycka till och tack som fan för förstaplatsen!

[Är du inte redan bloglovinprenumerant kan du bli det här.
Jag vill ju inte riskera att halka ner som tvåa nu…]

11 svar på ”TÄVLING”

 1. Mina tre favvo-filmer och varför:
  1. Dirty Dancing. Detta var den första filmen jag såg på bio. Jag var elva år. Sen dess har jag sett den, utan att överdriva, säkert 200 gånger. Den har allt och ger mig riktig nostalgikänsla
  2. Döda Poeters Sällskap. Jag vet inte vad det är med den, men jag upptäcker nåt nytt varje gång jag ser den. Tycker Robin Williams är super i den, annars gillar jag inte honom så mycket faktiskt. Hela filmen är underbar
  3. Sagan Om Ringen. Saga för vuxna typ. Älskar den. No more comments.

 2. 1. Alltime favorite: Dumb & Dumber, Jim Carrey i sitt esse, en klockren komedi om ett par ganska misslyckade personer.
  2. Edward Scissorhands, ja jag är kille, ja jag tycker egentligen inte om. men herregud vilken underbart vacker film.
  3. Inglourious Basterds, säger bara Lt Hans Landa.
  viruzattack@hotmail.com

 3. Utan inbördes ordning:
  1. Dogma – En helt underbar film med rapp dialog där man bland annat får reda på att bibeln är rasistisk via den trettonde aposteln, man får träffa två profeter i form av Jay and Silent Bob dessutom förklaras varför sprit är förbjuden vara för änglar och att gud är en kvinna. Sa jag att filmen är underbar?

  2. Sagan Om Ringen – Jag fick samma känsla när jag såg filmen som jag hade när jag läste böckerna för 25 år sedan. Ytterligare kommentarer överflödiga.

  3. Blade Runner – Jag är ett stort SF-fan(som mitt nick antyder). Även om jag hellre läser noveller och romaner så klämmer jag in en SF-rulle bland mina favoriter. När den kom var filmen magisk. Mörk, dyster och på något vis trovärdig.

 4. "En natt att leva" för miljön och de fina skådespelarprestationerna. Scenen där det snöar lite där känner man riktigt hur rått och kallt det är.

  "Sierra Madres skatt" där Humpfrey Bogart gör sin, i mitt tycke, bästa skådespelarinsats ever. Och Walter Huston är ännu bättre.

  "Cykeltjuven" har jag ingen bättre motivering till än att jag minns att jag tyckte att den var bra när jag såg den. Sorglig men bra.

  Som runner up drar jag till med Åsa-Nisse på hal is, min första film och jag tyckte att Åsa-Nisse var fånig men Klabbarpan gillade jag.

  Och jag heter Närbo, kan kontaktas via Den hemska (och jag lovar, hon är hemsk) tvillingen.

 5. Grattis till topplaceringen! 🙂
  Att välja ut tre favoritfilmer är verkligen hur svårt som helst. Men det får bli de här tre…

  1. Stolthet och Fördom (från 2005). Keira Knightley, 1800-tal, en riktigt romantisk story och fina omgivningar. Kan det bli bättre? 🙂

  2. Troja. Den är riktigt spännande samtidigt som man lär sig en nypa historia också. Stort plus för Brad, Orlando och Eric dessutom! 😉

  3. Illusionisten. Vet inte riktigt hur jag ska motivera det valet, men den är verkligen en av mina favoritfilmer! Det är nog den där vändningen i slutet som gör det.

 6. Att välja mina tre favoritfilmer var ett ganska lätt val. De har varit mina favoriter länge nu och jag får se om någon film lyckas toppa dem snart.

  1. Donnie Darko – Perfektion. Mystisk film, vilket jag älskar. Dessutom blir den bättre för varje gång man ser den och det tycker jag är ganska ovanligt.

  2. Edward Scissorhands – Sitter här i min Edward tröja just nu haha. Den filmen har allt; humor, sorg, drama och Tim Burton + Johnny Depp!

  3. American History X – En av de första solklara 5 poängarna jag såg. Brutal, hemsk, men fruktansvärt bra och gripande.

 7. Oj, ja, jag måste naturligtvis delta jag också med min mediokra filmkunskap…jag somnar ju nästan på en gång någon slänger i en film.

  Men från den tiden jag lyckades hålla mig vaken finns det väl något att hämta.

  1. Broarna i Madison county. Den filmen har väl det mesta, kärlek, svek, moral, ångest, vånda, glädje, allt man kan önska och det med en av världens bästa skådisar Meryl Streep. Asså den kvinnan, helt fantastisk.

  2. Notting Hill. En film med Hugh Grant och Julia Roberts kan ju inte va fel. Men Spike tillför ju något extra, vilken kille. Och presskonferensscenen gör mig lika lycklig varje gång.

  3. Potatishandlaren. Ja men snälla, Ingvar Hirdvall är ju suverän. Scenen där Märta och Sture fastnar i sängen och pappa Hirdvall tassar barfota över golvet för att få loss dem är en klassiker som jag ler åt bara av tanken. Helt underbar.

  Hälsar tvillinge som inte alls är så hemsk som en viss Närbo vill göra gällande.

 8. Glömde ju att säga ett stort Grattis till topplaceringen…

  Min listning har du fått via mail… tror jag

 9. TACK för att du påminde, höll ju på att glömma detta eminenta firande. 🙂
  Fast bara 3 är ju nästan omöjligt…Så några av mina favoriter, som redan nämnts av andra, skippar jag och väljer istället dessa:

  1. "Zigenarnas tid", för att den innehåller ALLT man kan önska av en film och dessutom är oförutsägbar, har ett mustigt språk i både bild och ljud och för jag älskar musiken i den !

  2. "Det levande slottet", anime som är så sköööön. Även den innehåller helt oväntade moment och är figurerna i den, särskilt de som håller sig i bakgrunden, är så fantasifullt ritade och för att den överraskar !

  3. "Smala Sussie"; min sorts humor. 🙂
  Gillar hela känslan i den helt enkelt….

  Grattis till en lyckad blog !

 10. Å jag vill ju vara med å tävla såklart. Jag tar en fransk, en amerikansk och en Bellman, eller svensk dårå:

  1) Amelie från Montmartre. En snällis- och gladfilm som är som en karamell hela filmen. Inte minst Audrey Tautou som spelar huvudrollen.

  2) Stekta gröna tomater. Det var längesedan jag såg den men jag tyckte mycket om den. Mycket bra historia om vänskap bl a. Och om hur man kan göra sig av med en elak make…

  3) Såsom i himmelen. Jag tyckte det var lite orättvist att Masjävlar tog hem hela Guldbaggepotten det år det begav sig även om jag gillar Masjävlar skarpt också. Jag gillar framför allt vissa scener i filmen. Som när prästfrun släpper loss och cyklar hem på lyran och sedan skäller ut sin man som är ett exempel på hur man inte vill att en präst ska vara. Eller slutscenen, då grät jag och skvalade som aldrig förr eller senare på bio så till den grad att min medföljande kamrat fick något jagat i blicken när jag inte kunde sluta hulka 🙂

  Och grattis till förstaplatsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.