THE GUARD

25 mars, 2015

En moraliskt tveksam polis med rasist-tourettes (Brendan Gleeson) tvingas samarbeta med en svart FBI-agent (Don Cheadle) i en komedi som på sina håll är så skruvad att jag sitter med uppspärrade ögon och bara njuuuter. Det är synd att postern är så intetsägande, det har liksom inte funnits så mycket som en susning av sug hos mig att se filmen – inte förrän nu.

The Guard är John Michael McDonaghs första långfilm som både manusförfattare och regissör. Calvary är den andra och anledningen till att The Guard nu är sedd. Senare i år kommer den tredje, War on everyone.

Jag är uppenbarligen vansinnigt förtjust i den här mannens sätt att göra film – och hans underfundiga manus. Jag önskar att han hade gjort massor med filmer som jag missat och kunde beta av men nu är det slut och det är tomt och tråkigt tycker jag.

Brendan Gleeson är aldrig så bra som han är i McDonaghs filmer och Don Cheadle som aldrig varit någon direkt favvo hos mig visar prov på skön självdistans här. Mitt tips är helt enkelt att du struntar i om filmen på ytan känns tråkig, dra på den bara, titta, fnissa och låt dig underhållas ordentligt.

{ 4 comments… read them below or add one }

Henke mars 25, 2015 kl. 08:07

Glöm inte att Gleeson är Mad-Eye Moody också! 🙂

Svara

Fiffi mars 26, 2015 kl. 08:17

Henke:
Det glöms inte 🙂

Svara

Steffo mars 25, 2015 kl. 15:18

Denna gillade jag också!
Ännu bättre gillade jag priset på den när jag köpte den på blu-ray på WIllys för 19 spänn!
Bra valuta för de investerade cashen! 🙂

Svara

Fiffi mars 26, 2015 kl. 08:17

Steffo:
Vilken investering! Klart värt pengarna! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: