Tre om en: Actionfilmer som inte är urdåliga men som ändå får mig att somna – igen å igen å igen

18 januari, 2012

The A-Team

Den här remaken av den gamla TV-serien hade kunnat bli en riktig hit för mig om den inte hade varit så jävla kackig. Filmen vill så hemskt gärna vara rolig, charmig och tuff samtidigt och det funkar inte, sånt funkar typ aldrig.

Bradley Cooper är söt, visst är han, men det hjälper inte. Det här gänget veteransoldater behöver en helpall C-vitaminbrus, fyra hundra halvkilon Löfbergs Lila och nån miljard förpackningar Dextrosol för att få mina ögonlock att hålla sig i upprätt tillstånd.

Det sprängs och skjuts och häppas och happas men mina smilband töjs inte det minsta, det är ungefär noll procent spännande och trots att jag avskyr att bli kittlad under fötterna så tror jag det är det enda som skulle ha hjälpt för att hålla mig vaken.

Jag är aningens besviken, jag hade förväntat mig lite mer än något halvdant mediokert men sånt är livet ibland.

 

 

Until Death

Jean-Claude van Damme.

Jean-Claude van Damme!

Jean-Claude van Damme?

Timecop, kom tillbaka.

 

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

 

 

 

 

 

Killer Elite

När en film börjar med texten ”Based on a true story” så kanske man kan tycka att det borde ge en pigghetsinjektion i en trött filmtittarkropp, lite på samma sätt som att trycka i sig en påse polkagrisar. Det gör det inte, inte när det gäller filmen Killer Elite.

Jason Statham skrattar så han visar tänderna i den första scenen, det hjälper inte heller. Clive Owen i porrig musche då? Nej, inte ens det. Att Robert De Niro är med är inte det minsta pulshöjande för mig då jag tycker han är en duktig men ganska tråkig skådespelare och det börjar klia och svida i ögonen trots att bilar sprängs och vapen avfyras.

Jag slocknar första kvällen. Jag slocknar andra. Filmen får en tredje chans men nej, den funkar inte på mig. Visst har den sina förtjänster men det är inte tillräckligt.

{ 8 comments… read them below or add one }

Henke januari 18, 2012 kl. 10:58

Haha. Kul inlägg. Men jag måste ändå säga att scenen ur The A-Team där de ”flyger” med stridsvagnen är suverän!

Svara

Fiffi januari 18, 2012 kl. 16:15

Henke:
Ja, den är bra och det fanns några scener till som är sevärda men som helhet var det ett riktigt sömnpiller.

Svara

filmitch januari 18, 2012 kl. 20:46

A-team känner jag ett sådant oerhört ointresse över att se så det känns bra att den verkar vara lika trist som jag tror.
Van damme har jag bara sett en handfull filmer av den här hör inte till av de sedda.
Killer elite texten ligger klar för publicering och där tycker vi lite olika men det kan bero på Stathams medverkan. Han verkar vara min motsvarighet till din Stallone 😉

Svara

Fiffi januari 18, 2012 kl. 22:32

filmitch:
Är det så? Statham säger du? Ja, vem är jag att håna ;D

Svara

Movies - Noir januari 19, 2012 kl. 00:26

A-Team: Tittade aldrig på serien så filmen lockar inte nämnvärt. Kanske ser den en dag.

Until Death: Vad är detta ? Aldrig hört talas om 😉 Däremot tycker jag fler ska se Van Damme i JCVD där han visar att han faktiskt kan agera.

Killer Elite: Tyckte filmen var ok, inget minnesvärt, men ok. Kan iofs förstå om man somnar om man inte är pigg när man ser den…

Svara

Fiffi januari 19, 2012 kl. 08:50

Movies-Noir:
Måste nog se JCVD. Han sjönk som en gråsten i mina ögon efter den här filmen 😉

Svara

Sofia januari 19, 2012 kl. 20:21

Haha, riktigt rolig trio, eller kanske snarare tema 🙂 Men jag kan väl aldrig tänka mig att en JCVD-film skulle vara dålig…

Svara

Fiffi januari 19, 2012 kl. 21:07

Sofia:
Jag har min Sly, filmitch sin Statham och du har din Jean-Claude, hahahaha.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: