TULPANFEBER

16 december, 2017

När en film har ALLA förutsättningar att bli något alldeles extra men snavar på skosnörena och hamnar med öppet gap på trottoarkanten, ska jag då vara en Edward Norton-människa och sparka till filmen i bakhuvudet så tänderna flyger ut mot gatstenarna (a la American History X) eller ska jag klappa på den lite försiktigt över ryggen och säga halledudanes så tokigt det blev här dåååå.

I det här fallet känner jag faktiskt för att agera medmänniska och detta beror helt och hållet på att Alicia Vikander – likt Nicole Kidman – är så otroligt passande i kostymdramor. Det går liksom inte att INTE gilla henne i kråsiga 1600-talsklänningar och speciellt inte om man adderar undertryckta känslor och ledsna rådjursögon.

Att Cara Delevingne, Zach Galifianakis och Jack O´Connell är med i filmen kunde jag faktiskt inte se medans filmen pågick. Bra sminkningar där måste jag säga. Christoph Waltz är däremot med en hel del och dom ”intima” ”sexscenerna” mellan honom och frun Sophie (Vikander) gäckar mig. Dom är rent äckliga samtidigt som dom är snustorra samtidigt som det borde finnas en aversion som inte riktigt går fram.

Dane DeHaan och Alicia Vikander har tyvärr inte heller den kemi som krävs för att deras ”passionerade” förhållande ska nå ut till mig som tittar. Fan, det är en knepig film det här.

Tulpanfeber är ingen hundraprocentig dikeskörning men det känns som att regissören Justin Chadwick borde kunna bättre, snubben har ju gjort Den andra systern Boleyn till exempel, en film som befinner sig i samma genre som Tulpanfeber. Se den istället – om du måste välja.

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia december 17, 2017 kl. 14:54

Mja, det börjar vara undertryckta tårar och rådjursögon en gång för mycket för min del…

Svara

Fiffi december 19, 2017 kl. 15:30

Sofia:
Jag trodde det var jag som inte gillade djur 😉

Svara

Sofia december 22, 2017 kl. 05:19

Rådjurs ögon är helt ok, rådjursögon…not so much 🙂

Svara

Jojjenito december 22, 2017 kl. 16:14

Well played, Sofia.

Ögon att drunkna i… 😉

https://jojjenito.files.wordpress.com/2017/12/alicia.jpg

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: