Veckans Gosling: Murder by num8ers

21 april, 2011

Det finns ingen på denna jord som klär i marinblå polotröja. Inte ens Sandra Bullock gör det. Herreguuud vilket fullkomligt onödigt klädesplagg.

I Iskallt mord har Bullocks polis nos för allt annat än snygga kläder. Hon är duktig på sitt jobb, hon gör det hon ska och hon gör det bittert, buttert och oklanderligt men hennes privatliv är kajkobajko minst sagt. Hon vill och vågar inte släppa någon nära och det står helt klart att något hemskt har hänt henne, något som har att göra med en (fd) stor kärlek. Det hettar till mellen henne och hennes nya jobbpartner (Ben Chaplin) men hon behandlar honom inte särskilt schysst.

Två uttråkade skolpojkar med klara narcissistiska drag (Ryan Gosling och Michael Pitt) drar igång en ”lek” med dödlig utgång och polisen med Bullock i spetsen kommer dom på spåren.

Här har vi alltså en 22-årig Ryan Gosling som ska spela 18 men ser ut som 15 och en 38-årig Sandra Bullock som ska spela 38 men beter sig som 23 eller 65 och inget där emellan. Murder by numbers är kanske inte en helt dum originaltitel (aningens bättre än den svenska översättningen Iskallt mord).

Sandra Bullock har tagit fram stora plånboken för att finansiera filmen och hon gör ett bra jobb i huvudrollen men jag får liksom ingen känsla för vare sig historien eller människorna. Jag bryr mig inte alls, inte om idiot-pojkarna, inte om iskalla Bullock och jag får inte tillstymmelse till förhöjd puls under som ”spännande scenerna” förutom när det dök upp en apa med köttig rumpa från ingenstans, då höll jag på att grädda i byxan.

Inte ens Gosling himself var nåt att hänga i julgranen. Trist, men nästa torsdag får han en ny chans.

{ 6 comments… read them below or add one }

Vicky april 21, 2011 kl. 07:39

gor du inget annat an att se film? (forstar att du inte gor det) men hur hinner du?

Vill ocksa hinna se mer film.

Svara

Sofia april 21, 2011 kl. 12:21

Just! Det var den här filmen som for runt i skallen på mig när jag såg Funny Games! Visst väl att Pitt spelat elak någon mer stans. Annars kan jag bara hålla med om omdömet, det var en riktig standardrulle, på det dåliga sättet.

Svara

f i f f i april 21, 2011 kl. 15:34

Vicky:
Jag tror att man hinner allt man vill hinna och hinner man inte det får man omprioritera.

Svara

f i f f i april 21, 2011 kl. 15:35

Sofia:
Det är ju typ samma roll fast han är aningens mer hardcore i Funny games.

Svara

Plox april 21, 2011 kl. 23:04

Åh – Gosling och Bullock i samma film och JAG HAR INTE SETT DEN! Ser jag fram emot.

Var tar Half Nelson vägen Fiffi? Har jag missat den recensionen eller den ligger på lager fortfarande kanske?

Svara

f i f f i april 22, 2011 kl. 09:39

Plox:
Den kommer. Lugn bara lugn 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: