300

Det här är slaget vid Thermopyle goes fascistoid grabbrulle.

För att orka se 300 med öppna och okritiserande ögon bör man injicera stora kvantiteter testosteron rätt in i solar plexus, man bör smörja in kroppen med tigerbalsam, dricka stora mängder Jäger, använda gödningsmedel som duschtvål månader i förväg för att kunna odla badrumsmatta på bröstkorgen och sedan lära sig skrika OUUUGFF med värsta basrösten och knuten högerhand högt i skyn.

Om någon av dessa punkter inte är avklarade före filmens början så kommer det inte att gå vägen, då kommer man aldrig uppskatta 300 till fullo.

Filmen har stämplats som historisk fantasy och ja, det kanske stämmer. Det är snyggt som tusan, så snyggt att det blir tråkigt eftersom ingenting, absolut ingenting, är på riktigt. Inte ens Gerard Butler ser ut att vara på riktigt.

Jag gav 300 fem försök men somnade alla fem. Nu har jag sett hela och jag förstår varför jag somnade. Det var inget val, det var ren självbevarelsedrift.
Det är en sak att se knappt två minuter häftig trailer, en annan att se 117 minuter ren testoactionsmörja.

16 svar på ”300”

 1. Skulle kunna skriva en hel radda om serietidningsestetik (du har väl läst den grafiska novellen?), hur gruvligt läcker och testosteronball den här filmen är samt vilket geni Zach Snyder är men det verkar ju inte som om du tänker ändra åsikt ändå…

 2. Jag måste hålla med Gubbkepsen i detta: Snyder är ett geni och filmen är både snygg _och_ underhållande

 3. Håller med Fifi. När det kommer till att läsa noveller och böcker före filmen så skulle man nästan behöva läsa allt man såg och då skulle man ju inte ha tid att se nåt 🙂 … ehm.

 4. Du tyckte Filmitch var snäll betygsmässigt? Din tvåa på en femgradig skala är ju betydligt snällare om man ser till att du fick ge det fem försök att se klart den.

 5. Joel:
  Jag var alldeles för snäll. Då.
  Hade jag betygssatt den idag hade den fått ett svart streck.

 6. Jag kanske var lite snällare i min text än fiffi. Filmen har vissa förtjänster men dessa ligger mer på diskussionsplanet istället för själva filmen. tekniskt är den snygg. var o varannan scen skulle kunna förtjäna en plansch men bra blir det aldrig.
  Ser att gubbkepsen öppnar upp en diskussion om serietidningsestitik men den dörren stänger jag snabbt med att kontatera att serien inte är speciellt bra och Miller passerade sittbäst före datum ngn gång kring det tidiga 90 talet.

 7. filmitch:
  Den är skitsnygg, visst är den det, men ibland blir det kliniskt snygga jädrigt tråkigt.

  Vad gäller Gubbkepsens försök till serietidnings-estetik-diskussion så stängde jag ju också dörren men mer för att hur snygg tidningen än är så hjälper det inte. Filmen är ju kass!

 8. Haha, genihatten tycks hamna på sniskan lite efter Sucker Punch men jag vill fortfarande hävda att jag blev rejält underhållen av filmen.

 9. Sofia:
  Du vet att det vore sjukt underhållande att läsa en Sofia-recension av just Sucker punch va? ;D

 10. Jag kan nästan halvt om halvt utlova en ny comborecension av SP mot slutet av nästa vecka då jag och min bror ska se SP tillsammans. men jag börjar känna en viss tveksamhet efter att ha läst Burmans inlägg om om filmen. Nackhåren reste sig….

 11. filmitch:
  Jag förstår nackhåren MEN jag ser fram emot underhållande läsning, kanske i Åsa-Nisse-klass ;D

 12. Då var ju underhållningen nästa vecka garanterad, då 😀

  Själv skulle jag också väldigt gärna vilja läsa en recension av Sara på SP, men jag vet inte om ens kommer att utsätta sig för den upplevelsen 😉

 13. Filmitch: hahah ska jag ta det som en komplimang eller? Sorry för vissa spoilers om du kollade alla videoklipp och läste noggrant i texten men var svårt att göra en rättvis sågning utan att avslöja vissa brister.

  Jag hoppas ni "offrar" två timmar och gör en kombo recension.
  Själv försökte jag nollställa mig så gott jag kunde inför SP. Eftersom jag var totalt ointresserad av Zack Snyder innan veckan så hade jag knappt några fördomar om honom eller SP förrän jag kollade hans filmer och läste lite bloggrubriker om hur usel SP var. Har ej orkat läsa så många av dessa recensioner efteråt heller men det känns onekligen som att det är en av de sämsta högbudget filmerna på ett bra tag.

 14. Sofia:
  Håller med dig om Sara och filmen men det skulle förvåna mig mycket om hon slösar två timmar fritid på den rullen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.