ANACONDA

Jag undrar hur mycket stjärt filmmakarna var tvungna att sälja för att få Jon Voight, Jennifer Lopez, Eric Stoltz, Ice Cube och Owen Wilson att tacka ja till medverkan i Anaconda.
Det var säkerligen tusentals kilo välpumpad skinka och litervis med rövsmör eller ja, det kan också ha varit en stor kappsäck med dollars, det kan ha varit så.

Jon Voight spelar Paul Sarone, en galen jägare som fått världens största anaconda på hjärnan. 13 meter lång och fullkomligt livsfarlig finns den nånstans i Amazonas mörka flodvatten. På samma vatten finns båten med ett filmteam bestående av resten av kändisarna.

Ja, det är klart att filmteamet träffar på jägaren.
Ja, det är klart att hela gänget träffar på ormjäveln.
Ja, självklart dör några.
Ja, jag är en idiot som tittar på sånt här när jag lider av extrem – EXTREM – ormfobi och inte kan ta ner fötterna från soffan och ner på golvet när jag sett klart filmen och efteråt ser jag ormar i tvättkorgen och i diskmaskinen och på balkonggolvet och i bilen och i sängen och nej, jag vill inte fatta att dessa panikattacker har något som helst sammanträffande med filmen jag just såg för jag gillade ju filmen. Den är nämligen inte i närheten av så dålig som man skulle kunna tro.

Anaconda är något så härligt som en schysst, spännande djuractionrulle. En välspelad nagelbitare som jag gärna ser och ser om.

Jon Voight blev en liten favvo för mig i Den sista färden men på senare år tänker jag bara på hans bil när jag ser honom. Undrar varför?

 

2 svar på ”ANACONDA”

 1. Ahh, det här är något av en klassiker. Vill dock minnas att ormen var närmare 20 meter (var är den jämförande tändsticksasken undrar vän av ordning?!) Dock måste jag ifrågasätta filmens perspektiv — var finns medkänslan med en varelse som helt klart lider av bulimi?!

 2. Sofia:
  Sofia:
  En sak till, nu när jag sett om den och det var några år sen sist, Jennifer Lopez måste ha lagt sitt fejs i kirurgernas händer ett ANTAL gånger.

  Fasiken, det är ju inte samma tjej som nu.
  http://media.onsugar.com/files/2010/01/04/6/340/3406666/4f034ca87ad8c63f_jennifer_lopez.jpg

  Angående längden på ormen så var den nog inte riktigt konstant filmen igenom. Känns som den diffar på typ tio meter beroende på perspektiv/kameravinkel. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.