ANCHORMAN 2 – THE LEGEND CONTINUES

18 december, 2013

Jag vet att det finns dom som tycker jag är en vråltöntig idiot med pinsamt dålig smak eftersom gillar komedier som fokuserar på kiss-och bajshumor. Det är helt okej, det är upp till var och en både att döma min (eventuella) filmsmak och att samtidigt vara stolt över sin egen.

Humor är svårt. Humor är kanske den genre som är svårast av dom alla för hur blidkar man en biopublik, hur får man så många som möjligt att skratta? Och är en komedi kul även om man inte skrattar?

Den där sista meningen har fastnat hos mig ända sen jag var på pressvisningen och läste Davids tweet när filmen var slut. Han skrev ”Anchorman 2: Skrattfest!”. Jag läste tweetet och jag läste det igen och igen. Vi satt i samma salong och det han upplevde som skrattfest upplevde jag som likgiltighet och gäspningar. Jag svarade: ”För att vara skrattfest var det väldigt tyst. Eller skrattar recensenter ljudlöst? 😉” och fick till svar ”Där jag satt (inkl mig själv) var det skratt var och varannan minut. Jag skrattar sällan (högt utåt) så för mig var det värt.”

Jag klurade på detta hela vägen hem från bion. Antingen skrattades det i salongen eller så gjorde det inte. Jag hörde inga skratt men det gjorde David. Min upplevelse är min, hans är hans. Han tyckte filmen var kul, jag tyckte det inte. Jag drog på munnen EN enda gång och det var när Brick (Steve Carell) säger I like wind och det var inte ens kul.

Jag må sakna smak och jag må vara pinsam när jag skrattar så jag gråter åt annat flams och trams men jag kan inte för mitt liv förstå det roliga med Anchorman del 2 – heller. Ron Burgundy (Will Ferrell) är fortfarande en skrikande ocharmig och smått rasistisk manschauvinist men här erkänner han i alla fall varför han vrålar som han gör: han är nervös. Halledudane mig.

Han beter sig som ett as men tjejerna blir svinkåta i hans närhet. Denna gång är det hans jättesnygga chef som faller som en fura trots att kvinnornas man Ron behandlar henne som skit. Men hallåååå…. Om det är nån heterosexuell tjej/kvinna/dam – NÅN? – som kan förklara för mig hur i hela friden Will Ferrell kan förföra någon överhuvudtaget så skulle jag vara tacksam för ett svar i kommentarsfältet. Det här med att jag inte tycker han är det minsta rolig  – heller – är liksom en annan problematik.

Nej GUD vad den här filmen retar mig. Jag höjer helt enkelt rösten a la Ron Burgundy himself och skriker sanningen precis som jag ser den:

FILMEN ÄR BARA SÅÅÅÅÅÅ JÄVLA DÅLIG!

[Ur ren konsumentupplysningssynpunkt: gillar du första Anchorman kommer du antagligen se kvalitéer i den här filmen som jag är helt oförmögen att se men jag är helt övertygad om att du kommer tycka tvåan är sämre än ettan.]

{ 17 comments… read them below or add one }

Nemo december 18, 2013 kl. 11:14

Anchorman 1 gillade jag på ETT sätt – den hade rent Monty Pythonska scener – om än på ett amerikanskt gapigt sätt – istället för det brittiskt återhållna och underfundiga. Och nej…skall inte se tvåan. Will Ferell är bara för mycket. John Cleese om meth, liksom

Svara

Fiffi december 18, 2013 kl. 14:14

Nemo:
Fast gillade du ettan är det ju inte heeelt omöjligt att du kan stå ut med tvåan. 😉

Svara

Pladd december 18, 2013 kl. 13:01

Jag får nog ge David en poäng. För mig sker 95% av alla mina skratt i hjärnan. Tre procent genererar ett sammanbitet leende och två procent är okontrollerbara saker. Med denna empiriska skrattutläggning som grund vill jag säga att spontana skratt inte nödvändigtvis behöver vara sanningen. Så det så! 😉

Svara

Fiffi december 18, 2013 kl. 14:15

Pladd:
Tack för den empiriska skrattutläggningen, då är det 2-1 till skratta-på-insidan-grejen.:)

Svara

Vrångmannen december 18, 2013 kl. 14:06

Jag ska se filmen imorgon med ett gäng heterosexuella och förväntansfulla kvinnor faktiskt! Ska ställa frågan, vad de tycker Ferrells eventuella dragningskraft är. Syr ihop en liten intervju med dem efter visningen. Återkommer! 🙂

Trots att Ferrell spelar många galna gaphalsar så kan han ju givetvis vara den totala motsatsen in real life, ofta är det ju så. Han är gift med en svensk kvinna sen millennieskiftet. De träffades 1995 och har två barn (och en sommarstuga i Sverige!) 🙂

Svara

Vrångmannen december 18, 2013 kl. 14:08

Inte imorgon, jag mena freda…:D

Svara

Fiffi december 18, 2013 kl. 14:17

Vrångmannen:
Jag får hoppas för Will Ferrells frus skull att han är noll procent Ron Burgundy privat 😉

Ser fram emot svaret på din lilla enkät.Det ska bli intressant att höra.

(Och han har tre barn: Magnus, Mattias och Axel :))

Svara

Vrångmannen december 18, 2013 kl. 14:20

Just fasen, han har tre kids!

Svara

Steffo december 18, 2013 kl. 15:35

Ska naturligtvis se om första Anchorman bara för att komma i rätt mood! 🙂
Ferrell for President!

…och här förklarar han svensk jul synnerligen pedagogiskt:
http://youtu.be/wjcGAKU23Qc

Häpp!

Svara

Fiffi december 18, 2013 kl. 15:39

Steffo:
Naturligtvis ska du det. Inte värt att riskera att _inte_ vara i rätt mood ;D

Svara

Henke december 18, 2013 kl. 21:16

”Helan går schung hopp falla haalla heeej.”

Suveränt!

Frank the Tank!

Svara

Captain Charisma december 19, 2013 kl. 10:14

I’m not a baby, I am a man. I am an anchorman. Genialt! 🙂

Gleder meg til denne, noen ler av kinoreklamen, andre ler av smartere humor, no offence altså! 😉

Svara

Fiffi december 19, 2013 kl. 19:03

Captain Charisma:
No offence taken 😉

Svara

filmitch december 19, 2013 kl. 23:29

Will Ferrell brukar jag gilla men kommer ihåg att jag stängde av första filmen efter de sedvanliga 30 minuterna (den tid jag ger en film, vanligtvis) så ngn tvåa är inte aktuell för min del.
Tack förresten för tipset om Harry Potter boxen. Min fru blev glad 🙂

Svara

Fiffi december 20, 2013 kl. 08:26

filmitch:
Man ska aldrig säga aldrig, hux flux sitter du med Ron Burgundy framför dig och undrar vad tusan som hände 😉

Kul med HP-boxen och extra kul med glad fru förstås 🙂

Svara

Micke december 23, 2013 kl. 16:11

Jag gillar inte Will Ferrell, han tror att han är rolig, men jag tycker bara han är… jobbig.

Jag har inte sett den första Anchorman-filmen, fast jag har den på DVD i min samling.

Jag har inte sett alla hans filmer, men av de jag har sett, så tycker jag A Night At The Roxbury är bäst.

Svara

Fiffi december 23, 2013 kl. 22:42

Micke:
Uppenbarligen ÄR Will Ferrell mycket roligare än både du och jag förstår. Det känns som att 99% av alla gillar Anchorman och vi som inte gör det sitter i en eka på Atlanten med en liten paddel och försöker hålla oss flytande…. 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: