And the Oscar goes to…

Oscarsgalan är över för denna gång. Jag kan ärligt säga att jag är aningens trött, inte alls för att jag var uppe och bloggade hela natten utan både på årets nominerade filmer OCH på det faktum att James Franco var precis så genomusel som presentatör som jag förutspådde.

Att tippa rätt i Oscarstävlingen visade sig vara allt annat än lätt. Redan när Melissa Leo vann bästa kvinnliga biroll försvann 36 av 40 inskickade bidrag.

Ingen lyckades pricka in alla sex rätt så vinnaren blev den med fem rätt som skickade in sin tipsrad först.

GRATTIS LINUS!
Din vinst kommer på posten!

Den helt korrekta tävlingssvaret hade varit:

Bästa kvinnliga biroll: Melissa Leo
Bästa manliga biroll: Christian Bale
Bästa kvinnliga huvudroll: Natalie Portman
Bästa manliga huvudroll: Colin Firth (YAY!)
Bästa regi: Tom Hooper
Bästa film: The king´s speech

13 svar på ”And the Oscar goes to…”

 1. Skriver under på allt: Beige gala, trista presentatörer samt en hiskelig barnkör.
  Positivt dock med livebloggningen – den funkade riktigt bra och jag som bara hade tänkt vara med nga timmar fastnade fram till barnkören.

 2. filmitch:
  Tänkte på en sak idag att det verkligen fattades flera av dom kändaste ansiktena som alltid brukar synas på röda mattan. Jack Nicholson som alltid brukar sista längst fram och bli hånad, George Clooney, Julia Roberts. Var var alla?

  Kul att du gillade livebloggningen. Det var ett roligt experiment 🙂

 3. Skriver under på livebloggsframgången jag med. Jag tänkte egentligen sova under natten, men jag satt kvar tills batteriet tog slut på laptopen. Då övervägde jag att hänga kvar en stund till, men eftersom jag hade en heldag idag så blev det lite sömn iaf.

 4. Voldo:
  Då ÄR det ju du som har vunnit!!

  Jag har skickat ett mejl till din hotmailadress, men om du inte fått det får du gärna skicka mig din vanliga adress på fiffi@fiffisfilmtajm.se så jag kan skicka iväg vinsten 😀

  GRATTIS!!

 5. Fiffi: Kunde se ditt mejl nu, vet inte varför jag inte kunde det tidigare. Jag mejlade min adress tillbaka till dig.

  Härligt att man vann då. 🙂

 6. Nee, det var ingen toppengala i år. Anne Hathaway var bra som värd men inte Franco. Kul att Social Network vann soundtrack och "adapted screenplay", det var välförtjänta priser. Hade hoppats på ett regi-pris till Fincher också. Kul också att Christian Bale och Natalie Portman fick ett pris, och självklart Susanne Biers Hämmden! Men det var konstigt att inte True Grit vann ett enda pris.

 7. RJ:
  I ärlighetens namn och efter allt mitt Franco-sågande måste jag säga att Anne Hathaway var hästlängder bättre än jag någonsin vågat tro. Hon skötte sig exemplariskt och med tanke på att hon (antagligen) hade en stenad kollega (med det delfinleendet i fyra timmar i sträck, kan det bero på nåt annat?) så fick hon dra ett stort lass själv och det fixade hon galant.

  Angående True grit så hade jag gärna sett att lilla tjejen fick birollspriset. Det hade varit henne väl unt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.