ANNIE HALL

26 mars, 2010

Filmen Annie Hall börjar med att Annie Hall (Diane Keaton) och Alvy Singer (Woody Allen) möts under en tennismatch i New York och kärleken börjar spira. Filmen Annie Hall slutar med att Annie och Alvy skiljs när Annie flyttar till Los Angeles och nej, det är ingen spoiler, det är så det är bara. Handlingen liksom.

Annie Hall är löst baserad på Woody Allens och Diane Keatons riktiga förhållande som fortfarande var pågående när filmen spelades in 1977, men det tog slut nåt år senare. Det är till och med så att Diane Keatons flicknamn egentligen är Hall.

Annie Hall är trassligt och pratigt (som alltid med Allen bakom kameran och pennan), det är kärlekstrubbel, det är livkriser och det är helt fenomenalt.

Det är 70-tals estetik när det är som bäst, det är Manhattan, det är vita tenniskläder, det är en snygg Keaton och en Woody som är Woody i sitt esse, det är Paul Simon i en biroll och det är relationsunderhållning de luxe.

Den här är en se-och-se-om-film. Den är som en gammal kompis som kan stå på i bakgrunden om man vill ha sällskap. Den här filmen är jättemysig på alla sätt och vis och en riktig riktig snällisrulle.

{ 4 comments… read them below or add one }

rjfilmblogg augusti 16, 2010 kl. 20:18

Håller med, en riktigt trevlig film!

Svara

f i f f i augusti 16, 2010 kl. 21:24

rjfilmblogg:
😀

Svara

anc888 november 8, 2012 kl. 00:04

Charmig liten film. Påminer lite om Forrest Gump tycker jag.

Svara

Fiffi november 8, 2012 kl. 08:34

anc888:
Ja, i mysighet i alla fall 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: