Stephen King-tisdag: SOMMARDÅD (1998)

23 augusti, 2016

Sommardåd/Vinterverk heter novellsamlingen av Stephen King som inrymmer grundhistorien till denna film. Apt Pupil.

Brad Renfro spelar Todd, den unge amerikanske killen som är i det närmaste besatt av nazisterna och dess historia och Ian McKellen spelar  Kurt Dussander/Arthur Denker, den äldre tyske mannen och tillika Todds granne som visar sig vara just en gammal nazist.

Trots den något långsökta storyn köper jag den med hull och hår och troligtvis gör jag det för att BÅDE Ian McKellen OCH Brad Renfro fullständigt lyser genom rutan. Det är ofta närbilder på deras ansikten, inzoomningar som gör att man skulle kunna se pormaskar om det funnits några.

Kanske imponeras jag mest av unge herr Renfro som lyckas hålla jämna steg skådespelarmässigt med den betydligt mer erfarne McKellen och kanske stör det mig lite att jag inte vill skriva mer om filmen men jag vill verkligen inte det. Jag tipsar hellre om den. Se den. Den ÄR bra!

 

 

 

Nästa vecka är det dags för den sista filmen i Stephen King-temat. Vilken kan det vaaaaaaa? Spänningen är kanske inte olidlig, kanske inte ens existerande, för det känns rätt givet va?

{ 5 comments… read them below or add one }

Pappan augusti 23, 2016 kl. 12:35

Såg faktiskt denna häromveckan, mycket starkt drama som fångar tittaren. Renfros karaktärs utveckling är väldigt intressant och tillfredsställande att se.

Svara

Fiffi augusti 23, 2016 kl. 23:14

Pappan:
Visst är det! Syftar på Renfro nu. 😀

Svara

filmitch augusti 25, 2016 kl. 13:13

En av de bättre King filmatiseringarna boken är också mycket bra.

Svara

Sofia augusti 27, 2016 kl. 16:52

En film som gärna glöms bort, vilket är lite konstigt med tanke på hur pass få ens acceptabla King-filmatiseringar det finns.

Svara

Fiffi augusti 28, 2016 kl. 16:19

Sofia:
Konstigt att den glöms bort, den är ju jättebra…

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: