CLIMAX

En styck intressant skitfilm coming up!

Ja, jag vet faktiskt inte hur jag bättre ska kunna beskriva hallucinogenernas okrönte filmiske mästare Gaspar Noés dansfilm Climax. Den handlar nämligen om 23 dansare som först tränar inför ett uppträdande och sedan har någon form av avslutningsfest, allt detta i en skola. På festen bjuds det på diverse drycker och däribland en sangria som dom allra flesta fyller sina plastglas med. Det är bara det att NÅGON spetsat sangrian med LSD.

Första halvan av filmen, 45 minuter, visar en glad fest med snygga människor som är grymma på att dansa. Andra halvan av filmen, 45 minuter, visar hur starkt drogpåverkade människor kan bete sig och må med allt från hallucinationer till ångest till aggressioner och sexuella utsvävningar. Den andra halvan är mästerligt fotad i en enda lång tagning av Benoît Debie, fotografen som hjälpt Noé till stårdåd redan 2002 med Irreversible.

Som filmälskare kan jag inte göra annat än att tycka att filmen är intressant – som hantverk betraktad – men totalt skitdålig som underhållning, som upplevelse, som….film. Är du sugen på en riktig BRA Noé-knarkig-film tipsar jag hellre om Enter the void. Den har allt som Climax har – plus en story.

2 svar på ”CLIMAX”

  1. Climax! Jag såg den här för nån vecka sen, och jag håller med i det mesta. Den var inte speciellt bra. MEN jag tyckte den var värd att se enbart för den inledande dansscenen. Den var härlig. 🙂 Sen blev den mer ointressant.

    1. Jojjenito:
      Håller med, dansscenen i början var grym. Och paniken i magen med barnet i elcentralrummet. Annars njääää.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.