THE NIGHT COMES FOR US

6 mars, 2019

Jag läste Filmparadisets recension av den här filmen och blev enormt sugen att ta mig an den. Vilka superlativer! Jag gillade dessutom The Raid så jag kände mig inte speciellt rädd för vad en indonesisk actionfilm kan göra.

Med det sagt, det här var ett rent helvete att ta sig igenom. Det kändes som att titta på några som spelar TV-spel – och nej, det är verkligen inte en positiv kommentar. Det slåss oavbrutet filmen igenom, grundstoryn är så svag att den inte behövt finnas, det är slagsmålen och martial arts-scenerna som är filmens stomme och jag döööööööör så jävla trist är det!

Självklart förstår jag hur extremt svårt det måste vara att koreografera och filma dessa scener och viljan att ändå göra det kan imponera på mig, men ändå, det är väl en FILM, inte en dokumentär om tillblivelsen av slagsmålsscener?

Mängden blod, klegg och tarmar gör att filmen inte får lägsta betyg men sett till min känslomässiga investering (eller brist på) borde filmen få en etta (eller knappt det). Det här är ingenting att se om du inte sedan innan är en hängiven anhängare av asiatisk slagsmålsfilm men eller utan tillhyggen.

Filmen finns att se på Netflix.

{ 2 comments… read them below or add one }

Movies - Noir mars 6, 2019 kl. 22:50

Se där, denna skrev jag också om idag. Här tycker vi inte direkt lika. Fann den väldigt underhållande och skrattade även gott. Kan förstå om det inte är för alla. Men det är välgjort, brutalt, snyggt och helt enkelt underhållande.

http://moviesnoir.blogspot.com/2019/03/the-night-comes-for-us.html

Svara

Fiffi mars 13, 2019 kl. 11:17

Movies-Noir:
Härligt att den gick hem! 🙂
Letar med ljus och lykta efter en recension skriven av en tjej som gillar filmen men jag verkar gå bet där. Undrar vad det kan bero på? 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: