KEANU-SOMMAR: CONSTANTINE

En sån JÄVLAJÄVLAJÄVLA snygg film! Varför har ingen sagt det till mig? Alla bara gnäller på Keanu men det går ju inte att dra alla hans skådespelarinsatser och filmer över samma kam. Dessutom tycker jag efter dessa veckor i hans sällskap att han inte alls är så pjåkig ”som folk säger”.

Jag tycker om Keanu och jag tycker riktigt mycket om Constantine. Jag önskar att jag hade sett den på bio. På IMAX.

Filmen Constantine är löst baserad på serietidningen Hellblazer och dess huvudperson John Constantine som röker, har svart trenchcoat och jobbar som exorcist. Jag kan inte tänka mig en bättre skådespelare för denna roll än Keanu Reeves.

När en ung kvinna begår självmord kommer han i kontakt med polisen Angela (Rachel Weisz) som är offrets syster. Hon tror inte på att systern tagit sitt eget liv.

Det här är en film att visuellt njuta av. Det här är inte en film som kräver att du är duktig på att lösa tankenötter. Det blandas friskt mellan ockultism och ren action och det är en mix som är svår att hålla på rätt sida av intressestaketet men Constantine lyckats – trots en speltid på i det närmaste två timmar.

Påkostat ögongodis med riktigt bra skådespelare i alla rollerna. Vad finns det att inte gilla?

Nästa måndag kommer en ny Keanu-film.

13 svar på ”KEANU-SOMMAR: CONSTANTINE”

  1. Sofia:
   Du får prata ur skägget nästa gång du gillar en film som jag inte sett. Hur du nu ska kunna veta det. Du får bli telepatisk också 😉

 1. Svart trenchcoat? I serien har han alltid brun trenchcoat, om jag får be 😛

  Den som kunde ha funkat ännu bättre som John Constantine är möjligen Sting som var den visuella modellen John baserades på när han först dök upp i tidningen Saga of the Swamp Thing (för övrigt en suverän serie) på 80talet.

  http://3.bp.blogspot.com/-NdUzMFhsML4/UMQG7oRRCFI/AAAAAAAAAzE/fAfHonRSPeY/s1600/Swamp+Thing+37+page+14.JPG

  Filmen har jag aldrig sett, men jag kanske får ta mig en titt.

  1. Daniel:
   Om du gillar serien kanske du ska ge filmen en chans, om inte annat för att kunna jämföra den bruna mot det svarta. Eller var den brunsvart? 😉

 2. Jag älskar orginalserien och därför haaaaaaatar jag verkligen den här tappningen! Det enda bra är Peter Stormare som är lika nasty som vanligt men Keanu fungerar verkligen inte som Constantine som ska vara brittisk, BLOND samt en obotlig cyniker (det sistnämnda främst eftersom han råkade skicka sin kompis tioåriga dotter till helvetet av misstag). Däremot man jag verkligen rekommendera tv-serien som kom i våras. Klart sevärd trots att den las ner efter en säsong.

  1. Jon:
   Tack för tipset om TV-serien! Ska kolla upp den 🙂

   Jag måste ju undra hur det kommer sig att Keanu fick rollen in the first place när han är så ”fel” jämfört med originalserien? Det känns riktigt knasigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.