Dagens Jim Sturgess: Across the universe

13 oktober, 2011

Jag erkänner utan omsvep: The Beatles är i stort sett ett svart hål i min musikaliska intressebank. Visst vet jag att dom var – och är – otroligt stora och visst kan jag gnola med i hitsen men jag har ingen aning om varför den där vita plattan är så stor eller vad Sgt Pepper egentligen är.

Att då se en film, en musikal, med enbart Beatleslåtar, är inte det aningens dumt i min situation? Jo, kanske. Kanske inte. Svårt att säga. Det är ju också så att när jag inte har någon relation till låtarna så kan jag se förbi dom även om jag fattar att om huvudrollen heter Jude så kommer det trallas lite Hey Jude innan filmen är slut.

Jude (Jim Sturgess) är en ung varvsarbetare från Liverpool (givetvis). Han hoppar på en stor båt och korsar Atlanten i jakten på sin biologiske far som visar sig vara vaktmästare på Princeton, gift och ha två barn och inte ett överdrivet stort intresse för att bli pappa till en halvvuxen tjomme på äldre dar. Jude träffar Max som har en lillasyster (Evan Rachel Wood) som kärar ner sig i Jude och allihop bestämmer sig för att rymma till New York där dom bor i nåt flummigt kollektiv hos en avdankad lokal rockersbrud vid namn Sadie.

Alla skådisar sjunger själva, det gillar jag och jag ÄLSKAR att höra Jim Sturgess sjunga. ÄLSKAR. Jodå, så är det, han är grym and I love him! Ja, jag tror fan det. Inte filmen, men han. Whohoo!

(Dagens Anne Hathaway-recension heter Love and other drugs)

 

{ 3 comments… read them below or add one }

filmitch oktober 14, 2011 kl. 21:08

Oj det var just den här filmen som gjorde att jag fastnade för Sturgess. Jag för lov att erkänna att jag är barnsligt förtjust i Beatles åtminstone i det mesta från Rubber Soul o framåt. Att jag sedan är lite tveksam till musikaler som bygger på massa hittar från en grupp (tycker att producenterna fuskar där) är väl en annan sak musiken blir inte sämre för det. Sturgess röst är fantastisk jag får ståpäls i öppningsscenen 🙂

Svara

Fiffi oktober 14, 2011 kl. 21:39

filmitch:
Han sjunger verkligen huuuur bra som helst. 🙂 Jag tror vi kommer att få se honom i musikfilmer många fler gånger.

Svara

filmitch oktober 14, 2011 kl. 23:02

Ja det hoppas jag verkligen. Många skådisar VILL vara rockstjärnor, Sturgess är en av få jag kan tänka mig skulle kunna klara av det.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: